Nerimą kelianti žinia: Rusijos kariuomenė gaus daugiau pavojingų raketinių sistemų

Rusijos ginkluotosios pajėgos gaus daugiau taktinių „žemė-oras“ raketų (angl. surface-to-air missile, SAM) sistemų „Tor-M2“ – tai numatoma naujoje Rusijos gynybos ministerijos ir Iževsko elektromechanikos gamyklos „Kupol“ sutartyje, praneša „Defence Blog“.

Rusijos ginkluotosios pajėgos gaus daugiau taktinių „žemė-oras“ raketų (angl. surface-to-air missile, SAM) sistemų „Tor-M2“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Rusijos ginkluotosios pajėgos gaus daugiau taktinių „žemė-oras“ raketų (angl. surface-to-air missile, SAM) sistemų „Tor-M2“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 2:05 PM

Naujosios sutarties detalės neatskleidžiamos.

Nuo invazijos į Ukrainą Rusija neteko trečdalio savo modernių oro gynybos sistemų ir okupantams sunkiai stengiasi jas kuo nors pakeisti, rašo „Defence Blog“.

Karinės analizės svetainės „Oryx“, skaičiuojančios vizualiai patvirtintus nuostolius Rusijos ir Ukrainos kare, duomenys rodo, kad Rusijos pajėgos prarado 29 „Tor“ serijos raketų „žemė-oras“ sistemas, įskaitant retą „Tor-M2DT“ arktinę versiją.

„Tor“ yra viena iš nedaugelio Rusijoje pagamintų trumpojo nuotolio SAM sistemų, pasižyminčių dideliu efektyvumu kovojant su sparnuotosiomis raketomis ir tiksliai valdoma amunicija. Dauguma sistemų „Tor“ yra sumontuotos ant „GM-355“ vikšrinės važiuoklės, leidžiančios neatsilikti nuo tankų ir kitų šarvuotų transporto priemonių bet kokioje vietovėje.

„Tor-M2“ yra dar labiau patobulinta „Tor“ versija. Joje telpa aštuonios „9M331“ ir „9M332“ raketos, kurių veikimo nuotolis – iki 7 km. Sistema taip pat gali gabenti 16 naujų „9M338“ raketų, kurių veikimo nuotolis siekia 16 km.

Ši sistema Rusijos kariuomenėje pradėta naudoti 2008 m.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.