Paaiškėjo, kokius pažangius amerikietiškus ginklus Ukraina gavo kovai su dronais

Ukrainos kariai jau naudoja pažangias amerikietiškas raketų sistemas „Vampire“, kad sunaikintų Rusijos bepiločius orlaivius, rašo „Defense Express“.

Ukrainos kariai jau naudoja pažangias amerikietiškas raketų sistemas „Vampire“, kad sunaikintų Rusijos bepiločius orlaivius, rašo „Defense Express“.<br>„L3Harris Technologies“ iliustracinė nuotr.
Ukrainos kariai jau naudoja pažangias amerikietiškas raketų sistemas „Vampire“, kad sunaikintų Rusijos bepiločius orlaivius, rašo „Defense Express“.<br>„L3Harris Technologies“ iliustracinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 1:44 PM, atnaujinta Sep 1, 2023, 3:14 PM

Kaip informavo „Bloomberg“, ginklus pagamino „L3Harris Technologies Inc.“. Jie montuojami ant sunkvežimių ir leidžia Ukrainai atremti Rusijos bepiločių orlaivių smūgius.

„Pirmosios „Vampire“ sistemos buvo pristatytos ir yra naudojamos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų“, – teigiama pranešime.

Skelbiama, kad 4 iš pirmųjų 14 sistemų (dėl kurių sutartis buvo sudaryta sausio mėn.) į Ukrainą atvyko metų viduryje, o likusios sistemos bus pristatytos iki metų pabaigos.

Raketų sistemą „Vampire“ („Vehicle Agnostic Modular Palletised ISR Rocket Equipment“) sudaro mobilūs įrenginiai, kuriuos galima sumontuoti ant JAV vyriausybės suteiktų transporto priemonių. Ji šaudo APKWS (angl. Advanced Precision Kill Weapon System) raketomis, kuriose sumontuoti sprogdikliai, detonuojantys netoli drono.

Balandžio mėn. Pentagonas pranešė, kad sudaro sutartį dėl 10 mobiliųjų lazeriu valdomų kovos su dronais sistemų, tačiau daugiau informacijos apie jas nepateikė, primena „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.