Skelbia, kad rusai vėl numušė savo naikintuvą

Pasirodė pranešimai, kad Rusijos pajėgos, atrodo, numušė vieną iš savo antžeminio puolimo ir artimojo oro palaikymo lėktuvų „Su-25“, kuris skrido virš okupuoto Zaporožės regiono Rytų Ukrainoje.

 Pasirodė pranešimai, kad Rusijos pajėgos, atrodo, numušė vieną iš savo antžeminio puolimo ir artimojo oro palaikymo lėktuvų „Su-25“<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Pasirodė pranešimai, kad Rusijos pajėgos, atrodo, numušė vieną iš savo antžeminio puolimo ir artimojo oro palaikymo lėktuvų „Su-25“<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 2:57 PM

Išsami informacija apie tikslią Rusijos kovinio orlaivio sudužimo vietą neatskleidžiama. Tačiau Kremliaus remiamos žiniasklaidos pasakojimai rodo, kad „Su-25“ dalyvavo aktyviose kovinėse operacijose, dėl kurių, kaip patvirtinta, žuvo pilotas.

Ukrainos karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas per „Telegram“ pareiškė, kad „Su-25“ numušė Rusijos oro gynybos sistemos.

Rusijos propagandistas Ilja Tumanovas savo įtakingame kanale „Fighterbomber“ patvirtino, kad „Su-25“ sunaikintas Rusijos oro ir kosmoso pajėgų.

„Su-25“ yra vienvietis šarvuotas ikigarsinis atakos lėktuvas, skirtas teikti oro paramą kovų zonose. Jo operacinės galimybės apima dienines ir naktines misijas, pasikliaujant vizualiniu taikinių nustatymu ir tiksliais smūgiais net ir nepalankiomis oro sąlygomis, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.