Ukrainiečių programišių pastangomis dalis Maskvos liko be interneto

Šaltinio iš Ukrainos teisėsaugos agentūrų teigimu, ukrainiečiai programišiai įvykdė ataką prieš vieną iš Maskvoje veikiančių interneto paslaugų teikėjų.

Šaltinio iš Ukrainos teisėsaugos agentūrų teigimu, ukrainiečiai programišiai įvykdė ataką prieš vieną iš Maskvoje veikiančių interneto paslaugų teikėjų.<br>123rf iliustr.
Šaltinio iš Ukrainos teisėsaugos agentūrų teigimu, ukrainiečiai programišiai įvykdė ataką prieš vieną iš Maskvoje veikiančių interneto paslaugų teikėjų.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Jan 9, 2024, 1:15 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 1:17 PM

„Programišiai iš grupuotės „Blackjack“, greičiausiai susiję su SBU (Ukrainos saugumo tarnyba), įsilaužė į Maskvoje veikiančio interneto paslaugų teikėjo „M9com“ serverius ir juos sunaikino“, – pranešė minėtasis šaltinis.

Jo teigimu, programišiai ištrynė maždaug 20 terabaitų duomenų – oficialią bendrovės svetainę, jos filialų svetaines, pašto serverį, kibernetinės apsaugos priemones ir pan. Dėl to dalis Maskvos gyventojų liko be interneto ir televizijos.

Be to, kibernetiniai kariai iš bendrovės pašto serverio ir klientų duomenų bazių atsisiuntė ir paviešino daugiau nei 10 gigabaitų duomenų.

Anot šaltinio, programišiai paaiškino, kad tai tebuvo „apšilimas“ prieš planuojamą didesnio masto ataką, kuri taps „rimtu kerštu už bendrovę „Kyivstar“.

Gruodžio 12 d. Ukrainos telekomunikacijų bendrovė „Kyivstar“ pranešė, jog prieš ją buvo įvykdyta galinga kompiuterinių įsilaužėlių ataka, po kurios bendrovės klientai liko be telefoninio ir internetinio ryšio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.