Prorusiški programišiai skelbia įsilaužę į Lietuvos kariuomenės sistemas – NKSC pradėjo tyrimą

Prorusiški programišiai paskelbė įsilaužę į kai kurių NATO šalių, taip pat ir Lietuvos, karines sistemas. Krašo apsaugos ministerija (KAM) patvirtino, kad vasario 3 d. fiksavo įtartiną prisijungimą prie kariuomenės nuotolinio mokymosi informacinės sistemos ILIAS naudotojo paskyros.

​Prorusiški programišiai paskelbė įsilaužę į kai kurių NATO šalių, taip pat ir Lietuvos, karines sistemas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
​Prorusiški programišiai paskelbė įsilaužę į kai kurių NATO šalių, taip pat ir Lietuvos, karines sistemas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 12:46 PM, atnaujinta Feb 13, 2024, 4:03 PM

Vasario 3 d. socialiniame tinkle „X“ buvo paskelbta, kad prorusiškų hakerių grupė „Just Evil“ įsilaužė į Jungtinių Amerikos Valstijų ir Baltijos šalių, taip pat ir Lietuvos, karines sistemas. Įraše skelbiama, kad buvo įsilaužta į Lietuvos kariuomenės ILIAS sistemą.

Dėl įtartino prisijungimo išjungti 3 Kertinio valstybės telekomunikacijų centro serveriai, talpinantys ILIAS mokymų sistemą.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC), aktyviai bendradarbiaudamas su Lietuvos kariuomene, pradėjo tyrimą, o incidentas šiuo metu priskirtas vidutinei kibernetinių incidentų kategorijai“, – komentare nurodė KAM.

Pagal Lietuvos kariuomenės turimą informaciją, duomenys nebuvo nutekinti, bet tai dar turės patvirtinti atliktas tyrimas.

„Nuotolinio mokymosi informacinė sistema ILIAS vis dar yra atjungta nuo išorinio tinklo ir šiuo metu atnaujinama“, – teigė KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.