Plyta po plytos: buvęs vienuolis jau 50 metų stato katedrą

Mejorados del Campo katedra, esanti Ispanijoje, netoli Madrido, atrodo išties įspūdingai. Pamačius jos nuotraukas galima pamanyti, kad ją suprojektavo ir pastatė (tiksliau, tebestato) architektūros specialistai. Tačiau taip nėra.

J.G.Martinezas sako, kad idėjų katedrai sėmėsi iš įvairių Europos bažnyčių.<br>ViDA Press nuotr.
J.G.Martinezas sako, kad idėjų katedrai sėmėsi iš įvairių Europos bažnyčių.<br>ViDA Press nuotr.
J.G.Martinezas sako, kad idėjų katedrai sėmėsi iš įvairių Europos bažnyčių.<br>ViDA Press nuotr.
J.G.Martinezas sako, kad idėjų katedrai sėmėsi iš įvairių Europos bažnyčių.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 4:38 PM, atnaujinta May 31, 2017, 3:32 AM

Sunku patikėti, tačiau ją suprojektavo ir pastatė vienas žmogus – buvęs vienuolis, kuris prieš tai savo gyvenime nebuvo įmūrijęs nė vienos plytos. Katedrą netoli Madrido jau daugiau nei 50 metų stato 87-erių Justo Gallego Martinezas. Ir katedra vis dar nėra užbaigta!

J.G.Martinezas iki statybų pradžios neturėjo jokios architektūros ar statybų patirties, tačiau net penkis dešimtmečius renka įvairias statybines atliekas ir stato 40 metrų aukščio statinį.

Jaunystėje J.G.Martinezas dirbo fermoje, tačiau vėliau itin religingas vyras 8 metus praleido vienuolyne. 1961 metais jis buvo priverstas palikti vienuolyną, kuomet susirgo tuberkulioze. Jis pasižadėjo, kad, jei pasveiks, pastatys koplyčią ir pavadins ją Mergelės Marijos vardu, kuriai sirgdamas daug meldėsi. Savo žodį vyras tesėjo – 1963 metais jis pasveiko ir ėmė statyti koplyčią, nepaisydamas to, kad apie statybas nieko nenutuokė.

Statybose vyrui retkarčiais padeda 6 sūnėnai. Beje, bažnyčios rėmus J.G.Martinezas sugebėjo pastatyti net nepanaudojęs krano.

Bažnyčios statybos dar nesibaigė – reikia nudažyti langus, uždengti stogą ir įrengti grindis.

Nors akivaizdu, kad bažnyčios architektūrą įkvėpė Šventojo Petro bazilika, esanti Vatikane, pats J.G.Martinezas sako, kad idėjų sėmėsi iš įvairių Europos bažnyčių.

Pasižiūrėjęs į tai, ką iki šiol yra pastatęs, vyras kaskart nustemba ir už tai padėkoja viešpačiui. Jeigu galėtų atsukti laiką atgal, J.G.Martinezas teigia, kad vis tiek statytų bažnyčią, tik šįkart dvigubai didesnę.

Nors statybų leidimo J.G.Martinezas neturi, vietos valdžia dėl statinio priekaištų nereiškia, nes pastaruoju metu savadarbė katedra tapo turistų traukos objektu.

Parengta pagal Dailymail.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.