Koks iš tiesų yra slaptojo agento darbas?

Slaptojo agento darbas yra, ko gero, vienas pavojingiausių darbų pasaulyje. Toks agentas turi pritapti tarp pavojingų nusikaltėlių, atlaikyti didžiulį spaudimą, gauti reikiamą informaciją ir išlikti gyvas. Tačiau ne viskas yra taip, kaip rodoma filmuose apie Džeimsą Bondą.

 123RF.com asociatyvi nuotr.
 123RF.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 5:58 PM

Amerikietis Bobas Hameris net 26 metus dirbo slaptu JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentu. B.Hameris sako, kad jam teko įsijausti į narkotikų prekeivio, samdomo žudiko, plėšiko, pedofilo, tarptautinio ginklų prekeivio, ekonominio nusikaltėlio bei kitokių nusikaltėlių vaidmenis.

Į nusikaltėlių organizacijas infiltruotis agentui padeda informatoriai. Dažniausiai sulaikomas koks nors nusikaltėlis, kuriam pažadama švelnesnė bausmė už bendradarbiavimą. Tuomet šis nusikaltėlių gaujai pristato slaptąjį agentą, kaip žmogų, kuriuo nusikaltėliai gali pasitikėti.

Vyras sako, kad norint įsijausti į nusikaltėlio vaidmenį reikia jį pamėgti, atrasti kažkokių teigiamų aspektų būti nusikaltėliu. Priešingu atveju kiti nusikaltėliai greitai pajustų, kad tai nėra savas žmogus.

Nors buvęs agentas pripažįsta, kad visos užduotys yra vienodai pavojingos, kaip pavojingiausia situacija jam įsiminė atvejis, kuomet Los Andžele vidury nakties sename pikape iš gaujos narių pirko kokainą. B.Hameris taip pat prisimena atvejį, kai viešbučio vestibiulyje vyko derybos dėl pusės milijono dolerių vertės heroino ir netikėtai į viešbutį užėjo jo draugai. Nusikaltėliai ką tik buvo pasakę, kad jeigu kažkas nutiks, B.Hameris bus pirmas žmogus, kuris bus nušautas. Laimei, draugai žinojo, kad jis yra FTB agentas ir, pamatę B.Hamerio veido išraišką, suprato, jog tai – ne pats tinkamiausias laikas su juo labintis.

B.Hameris teigia, kad filmų kūrėjai dažniausiai perlenkia lazdą, kurdami filmus apie slaptuosius agentus, tačiau pripažįsta, kad Leonardo DiCaprio puikiai įkūnijo slaptojo agento vaidmenį filme „Infiltruoti“.

Nors B.Hameris jau nebedirba slaptuoju agentu, tačiau pripažįsta, kad dabar jo gyvenimas yra nuobodesnis. Vyras teigia pasiilgstantis adrenalino, todėl susitaikyti, kad daugiau nebedirbs slaptojo agento darbo, jam yra pakankamai sunku.

Parengta pagal Vice.com inf.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.