Keisti istorinių asmenybių miegojimo įpročiai

Visi mes žinome miego svarbą. 8 valandų miegas yra svarbus, kad būtume produktyvūs, tačiau toli gražu ne visi laikosi tokio miego režimo. Kai kurie žymūs, sėkmingi ir pėdsaką istorijos metraščiuose palikę žmonės turėjo gana keistų miegojimo įpročių. Šis straipsnis – apie tai.

8 valandų per parą miegas yra svarbus, kad būtume produktyvūs.<br>123rf nuotr.
8 valandų per parą miegas yra svarbus, kad būtume produktyvūs.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 11:30 AM, atnaujinta May 28, 2017, 9:01 PM

Antrojo pasaulinio karo metu Britanijos premjeru buvęs Winstonas Churchillis taip mėgdavo trumpam nusnausti, kad lova buvo pastatyta netgi Parlamento rūmuose. Jis tikėjo, kad trumpi nusnaudimai yra jo sėkmės paslaptis.

Išradėjas Thomas Edisonas miegą laikė laiko švaistymu ir stengėsi kuo mažiau miegoti. Jis stengėsi miegoti dažnai, bet trumpai (maždaug po pusvalandį). Panašiai manė ir dailininkas Leonardas da Vincis, kuris miegodavo po 20 minučių kas 4 valandas.

Wolfgangas Amadeus Mozartas dažniausiai kurdavo muziką iki 1 valandos nakties, tuomet pamiegodavo 5 valandas, atsikeldavo 6 valandą ryto ir toliau kurdavo muziką.

Kandidatas į JAV prezidentus, milijardierius Donaldas Trumpas specialiai miega vos 3 valandas per naktį, kad išliktų priekyje savo konkurentų. Jis nesupranta, kaip daugiau miegantis žmogus gali varžytis su mažiau miegančiu žmogumi.

„Geležine ledi“ vadinta Margaret Thatcher miegodavo po 4 valandas per naktį, o tai sukėlė problemų jos įpėdiniui Johnui Majorui, kadangi administracija jau buvo įpratusi prie premjero, kuris beveik nemiega.

Parengta pagal Assets.entrepreneur.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.