Geriausias darbas pasaulyje: veržiasi tūkstančiai

Koks, jūsų manymu, yra geriausias darbas pasaulyje? Kiekvienas, žinoma, turi savo nuomonę, tačiau mes manome, kad tai yra pandų auklė.

Pandų auklių pareigoms užimti 2014 metais netgi buvo paskelbtas viešas konkursas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pandų auklių pareigoms užimti 2014 metais netgi buvo paskelbtas viešas konkursas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pandų auklių pareigoms užimti 2014 metais netgi buvo paskelbtas viešas konkursas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pandų auklių pareigoms užimti 2014 metais netgi buvo paskelbtas viešas konkursas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-04 13:33, atnaujinta 2017-05-23 01:20

Šį darbą galima dirbti tik Kinijoje, nes visos pasaulio pandos yra Kinijos nuosavybė. Pandos auklė gauna metinį 32 000 dolerių atlyginimą, nemokamus pietus kasdien, taip pat suteikiamas visureigis.

Reikalavimai? Nieko ypatingo – asmuo turi būti ne jaunesnis nei 22 metų amžiaus, turi turėti rašymo ir fotografavimo sugebėjimų bei bazinių žinių apie pandas.

Šiuo metu pasaulyje yra likę vos 2500 pandų ir jų populiacija nuolat mažėja. Taip yra visų pirma dėl to, kad mažėja plotų, kuriuose joms palanku gyventi, taip pat apribota bambukų pasiūla. Įdomu tai, kad pandos yra mėsėdės, tačiau jų meniu viršūnėje išlieka bambukai. Kadangi bambukuose yra mažai maistingų medžiagų, griauždamos juos pandos praleidžia visą pusdienį, kol pasisotina.

Viena iš pandos auklių užduočių yra skatinti jas lytiškai santykiauti, t.y. propaguoti pandų pornografiją. Kad žmogaus įsikišimas į pandų gyvenimą turėtų kaip įmanoma mažiau įtakos, auklės turi vilkėti pandų kostiumus.

Pandų auklių pareigoms užimti 2014 metais netgi buvo paskelbtas viešas konkursas, kuriame buvo užsiregistravę daugiau nei 100 000 žmonių. Jo organizatoriai sako, kad vienas iš šio konkurso tikslų yra skatinti žmonių susidomėjimą pandomis. Mat yra daug žmonių, kurie nesupranta, kodėl pandoms išleidžiama tiek daug pinigų ir mano, kad jų tiesiog neverta gelbėti.

Šaltinis: Huffingtonpost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.