Nuobodžiausia diena istorijoje

Tikriausiai dažnai išgirstate žodį „nuobodu“ arba „šiandien buvo tokia nuobodi diena“. Kartais draugai mėgsta ir persūdyti bei pasakyti, kad „šiandien buvo nuobodžiausia diena istorijoje“. Na, kai kitą kartą jie pasakys kažką panašaus, galėsite papasakoti jiems šią istoriją.

Nuobodžiausia diena istorijoje – 1954 metų balandžio 11 diena.<br>123rf nuotr.
Nuobodžiausia diena istorijoje – 1954 metų balandžio 11 diena.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 12:19 PM, atnaujinta May 21, 2017, 3:18 AM

Vienas Kembridžo universiteto mokslininkas sukūrė kompiuterio programą, kad ši išsiaiškintų nuobodžiausią dieną nuo pat 1900 metų. Rezultatai? Nuobodžiausia diena istorijoje – 1954 metų balandžio 11 diena.

Nuobodžiausia ir blanksiausia diena buvo apskaičiuota pagal tą dieną įvykusių įvykių gausą. Tarp svarbiausių renginių tą dieną buvo rinkimai Belgijoje bei Turkijos akademiko Abdullah Atalar gimimas. Tuo tarpu laikraščio „New York Post“ pirmąjį puslapį papuošė pareigūnų, stebinčių konferenciją apie vaikų nusikalstamumą, nuotrauka.

Mokslininkas Williamas Tunstall-Pedoe savo programą pavadino „The Knowledge“. Ji naudoja specialius algoritmus, kurie apdoroja 300 milijonų faktų apie žmones, vietas ir įvykius.

Pasak paties mokslininko, ironiškiausia yra tai, kad atlikus skaičiavimus, 1954 metų balandžio 11 diena yra įdomi tuo, kad yra nuobodžiausia bent per 100 pastarųjų metų. Williamas sako, kad išsiaiškinti pačią įdomiausią dieną yra žymiai sunkiau. Mat per istoriją yra įvykę labai daug reikšmingų įvykių, tokių kaip pasauliniai karai, atominių bombų paleidimai, žymių žmonių nužudymai, nusileidimas Mėnulyje ir kt. Klausimas, kaip išsiaiškinti, kas yra reikšmingiau ir svarbiau – nusileidimas Mėnulyje, amerikiečių išsilaipinimas Europoje Antrojo pasaulinio karo metu ar JAV prezidento Kennedy nužudymas.

Šaltinis: Cbsnews.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.