Nepatikėsite: miegant sudega daugiau kalorijų nei žiūrint TV

Ar žinojote, kad miegodami sudeginate daugiau kalorijų negu žiūrėdami televizorių? Sunku patikėti, tačiau tai yra tiesa. Tiesą sakant, miegodami sudeginate dvigubai daugiau kalorijų negu gulėdami ant sofos ir žiūrėdami į televizoriaus ekraną.

Televizorius – prastas nutukėlių kompanionas.<br>123rf nuotr.
Televizorius – prastas nutukėlių kompanionas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 4:09 PM, atnaujinta May 20, 2017, 3:27 AM

Miegodamas žmogus nieko nedaro, todėl kalorijų sudega ne itin daug. Vidutinė 70 kilogramų sverianti moteris per valandą miego sudegina 63 kalorijas. Kalorijų skaičius padidėja, jeigu turite daugiau raumenų masės – dar viena priežastis keliauti į sporto salę.

Miego metu kūnas naudoja energiją, kad atstatytų jėgas ir „susiremontuotų“, priešingai, negu žiūrint televizorių. Jeigu prieš miegą sumažinsite kambario temperatūrą ir nevartosite alkoholio, miegant bus sudeginta dar daugiau kalorijų. Tuo metu žiūrint televizorių sudeginama perpus mažiau kalorijų, jau nekalbant apie padidėjusį apetitą.

Tiesa, tai nereiškia, kad kaskart užsimanę paspoksoti televizorių jūs turėtumėte eiti miegoti. Tiesiog norėjome atkreipti dėmesį, kokia žala daroma tiesiog sėdint ant sofos ir žiūrint televizorių.

Žiūrint televizorių per reklamos pertraukėles rekomenduojama pakilti nuo sofos ir truputį prasimankštinti – padaryti keletą pritūpimų ar šuoliukų. Kitas variantas – nusipirkti bėgimo takelį, pasistatyti savo namuose ir bėgti juo, kuomet žiūrite televizorių.

Blogiausiu atveju, tiesiog pertraukėlių metu perjunkite kitą kanalą, nes dažniausiai rodomos reklamos apie maistą. O jų efektas vartotojui yra itin stiprus.

Šaltinis: Pcmlifestyle.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?