Mokytojo pokštas: 40 metų su tuo pačiu megztiniu ir marškiniais

Klasės nuotraukos visuomet būna juokingos – vienas klasės draugas žiūri kur nors į šoną, kitos merginos sijonas netvarkingas, o trečias vilki kvailu megztiniu. Kartais pasijuokiama ir iš klasės auklėtojo. Tačiau šis mokytojas nustelbė visus.

Mokyklos nuotraukose D.Irby 40 metų vilki tuos pačius marškinius ir tą patį megztinį.<br>D.Irby/ „Dallas Morning News“ nuotr.
Mokyklos nuotraukose D.Irby 40 metų vilki tuos pačius marškinius ir tą patį megztinį.<br>D.Irby/ „Dallas Morning News“ nuotr.
Mokyklos nuotraukose D.Irby 40 metų vilki tuos pačius marškinius ir tą patį megztinį.<br>D.Irby / „Dallas Morning News“ nuotr.
Mokyklos nuotraukose D.Irby 40 metų vilki tuos pačius marškinius ir tą patį megztinį.<br>D.Irby / „Dallas Morning News“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 9, 2016, 5:07 PM, atnaujinta May 19, 2017, 9:28 AM

Pastaruosius 40 metų klasės nuotraukose Dale‘as Irby vilki tuos pačius praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio stiliaus poliestero marškinius ir kavos spalvos megztinį. Tiesa, taip buvo ne dėl to, kad jis neturėjo kuo apsirengti. 

1973 metais jis pradėjo dirbti Edwardo Titche pradinėje mokykloje, Dalase (JAV). Jis pamena, kad mokytojams buvo pranešta, jog artėja fotografavimosi diena ir visi turėtų apsirengti kuo nors gražaus. Mokyklos nuotraukai jis apsivilko marškinius su smailių galų apykakle bei rudą megztinį, kurį buvo ką tik nusipirkęs vietiniame prekybos centre. Šiuos drabužius D.Irby apsivilko ne atsitiktinai, o dėl to, kad tuo metu neturėjo kitų drabužių.

Antraisiais metais gavęs bendrą mokyklos nuotrauką jis pastebėjo, kad vilki lygiai tuos pačius drabužius kaip ir pirmaisiais metais. Tuomet jis susigėdo, tačiau trečiaisiais mokytojavimo metais jį užsivilkti tuos pačius drabužius paskatino žmona, su kuria susipažino irgi 1973 metais mokykloje. Vėliau D.Irby pagalvojo, kad penktus metus mokyklos nuotraukoje būti su tais pačiais drabužiais būtų šmaikštu, o vėliau nusprendė: „Kodėl sustoti?“

Taigi D.Irby tuos pačius marškinius ir tą patį megztinį užsivilkdavo iki pat 2013-ųjų, t.y. 40 metų, kai išėjo į pensiją. Dabar D.Irby 66 metai ir jis jau nebedirba pedagogo darbo.

Nors D.Irby elgesys gali pasirodyti kvailas ar net nebrandus, kolegos ir mokiniai jį labai mėgo ir laikė labai geru savo srities specialistu bei nuostabiu pedagogu. Šiuo metu žymieji marškiniai ir megztinis ramiai ilsisi D.Irby spintoje – jis jų jau nebenešioja.

Šaltinis: „Dallasnews.com“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?