Kiaulė, išgelbėjusi savo šeimininkės gyvybę

Dažnai girdime istorijas, kaip gyvūnai išgelbsti savo šeimininkų gyvybes. Dažniausiai tai būna šunys ir katės, tačiau šį kartą istorijos herojė yra vietnamietiška pilvotoji kiaulė.

Kiaulė atkreipė aplinkinių dėmesį ir išgelbėjo savo šeimininkės gyvybę.<br>123rf nuotr.
Kiaulė atkreipė aplinkinių dėmesį ir išgelbėjo savo šeimininkės gyvybę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 5:42 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:01 AM

Viskas prasidėjo 1997 metais, kuomet Anna ir Jackas Altsmanai iš Pensilvanijos (JAV) sutiko pagloboti savo dukters vietnamietišką pilvotąją kiaulę Lulu. Tarp Altsmanų ir Lulu netruko susiformuoti neišskiriamas ryšys ir jie priglaudė kiaulę su visam.

1998 metų rugpjūčio 4 dieną Anną ištiko infarktas. Jos vyras tą dieną žvejojo, o šalia daugiau nebuvo nieko, išskyrus Lulu. Infarktas Anną ištiko kelioniniame namelyje.

Anna susmuko ant žemės ir ėmė šauktis pagalbos. Ji netgi sugebėjo per langą išmesti žadintuvą, tikėdamasi, kad galbūt tai atkreips kieno nors dėmesį. Tačiau aplinkui tuo metu nebuvo nė gyvos dvasios. Pagalbos šauksmą išgirdo Altsmanų šuo, tačiau jis viso labo tik ėmė loti.

Veiksmų ėmėsi Lulu.

Bandydama ištrūkti į lauką, Lulu nusibrozdino ir netgi ėmė kraujuoti. Ji nubėgo iki artimiausio kelio ir atsigulė viduryje kelio, tikėdamasi, jog kas nors sustos. Teigiama, kad keletas pirmųjų automobilių tiesiog apvažiavo ant kelio gulinčią 70 kilogramų kiaulę. Kuomet galiausiai vienas automobilis sustojo, Lulu jo vairuotoją nuvedė iki savo šeimininkų namelio.

Vyras, kuris niekada taip ir nepasakė žiniasklaidai savo vardo, atbėgęs į kiemą ir matydamas, jog Lulu kraujuoja, ėmė šaukti: „Jūsų kiaulė sužeista.“ Tuomet jis išgirdo Annos balsą, kuri ėmė šaukti, kad vyras jai iškviestų greitąją medicinos pagalbą. Vyras netrukus paskambino numeriu 911 ir Anna buvo išvežta į ligoninę.

Medikai teigia, kad būtų užtekę dar 15 minučių ir Annos jau nebūtų pavykę išgelbėti. Lulu netruko išgarsėti, apie ją ėmė rašyti laikraščiai, ji netgi atsidūrė ant pirmojo „New York Times“ laikraščio puslapio. Žinia apie Lulu pasklido po visą pasaulį.

Tačiau Lulu nereikėjo žiniasklaidos dėmesio, jai užteko šeimininkų dėmesio ir kelių skanių spurgų.

Šaltinis: Vault50.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.