Įminta Kazachstano kaimų gyventojus migdančio fenomeno paslaptis

Jie gali eiti, šnekėti ir daryti kitus kasdienius dalykus, tačiau staiga kristi ir miegoti taip giliai, kaip meškos žiemą.

Ne visada gilaus miego priežastis yra anglies monoksidas.<br>ViDA Press nuotr.
Ne visada gilaus miego priežastis yra anglies monoksidas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2016, 10:33 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:53 PM

Dviejų šiaurės Kazachstano miestelių gyventojus kamuoja keistas mieguistumas ir mokslininkai bando paaiškinti šį fenomeną nuo 2013 metų. Žmonės šiuose miesteliuose užmiega taip kietai, kad gali miegoti kelias dienas, o kartais – net iki 6 dienų.

Kazachstano valdžia teigia, kad pagaliau atrado šio keisto fenomeno priežastį. Tai – anglies monoksidas. Jis sklinda iš uždarytos urano kasyklos. Pastaroji „įtariamąja“ buvo tapusi jau seniai, tačiau vis nebuvo randama pakankamai įrodymų.

Kazachstano ministras pirmininkas sako, kad urano kasykla buvo uždaryta jau pakankamai seniai, tačiau kartais joje ima kauptis anglies monoksidas. Susikaupus dideliam anglies monoksido kiekiui jis pasklido už kasyklos ribų, dėl to suaugusieji, vaikai ir netgi gyvūnai staiga užsimanydavo miegoti ir miegodavo itin kietai.

Net 140 miestelio, kuriame gyvena 810 gyventojų, žmonių kreipėsi į gydytojus dėl haliucinacijų. Vienas vaikas netgi ėmė pasakoti, kad matė sparnuotą žirgą.

Tuo metu kiti mokslininkai prieštarauja šiam teiginiui ir sako, kad dėl to gali būti kaltos ir kitos dujos, tokios kaip anglies dioksidas ar metanas.

Tačiau svarbiausia dabar yra tai, kad valdžia ėmė iškeldinti žmones į kitus regionus, kur jokios dujos daugiau nekenks jų sveikatai.

Šaltinis: Globalnews.ca

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.