Kilnus 12-mečio poelgis sugraudins net turinčius akmeninę širdį

Šis gerumo aktas įvyko prieš kelerius metus, tačiau tuomet 12-metis Sun Huixi nesulaukė pagyrų, nes apie tai nedaug kas žinojo.

Berniukas butelius rinko tam, kad padėtų vaikų namų gyventojams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Berniukas butelius rinko tam, kad padėtų vaikų namų gyventojams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:50 PM

Net 2 metus Sun po pamokų leisdavo savo laiką rinkdamas plastikinius butelius, kad galėtų juos parduoti supirkimo punkte, o gautus pinigus paaukoti našlaičiams. Per dvejus metus berniukas surinko net 160 000 plastikinių butelių.

Gyvendamas Kinijos šiaurės rytuose esančiame Harbin didmiestyje Sun sužinojo apie Henano ir Šanchajaus apskričių kaimuose gyvenančių našlaičių prastą padėtį.

Mat dėl užkrėsto kraujo perpylimo šiuose regionuose ŽIV užsikrėtė apie milijonas žmonių. Dėl to daug vaikų tapo našlaičiais. Kinijos raudonojo kryžiaus organizacija pastatė vaikų namus. Nuo Sun namų iki Henano kelionė automobiliu trunka 18 valandų, nepaisant to, jis labai norėjo padėti nelaimės ištiktiems vaikams. Iš pradžių labdarai jis paaukojo visas savo santaupas – apie 30 dolerių.

Supratęs, kad su šia pinigų suma niekuo realiai nepadės, jis ėmė rinkti plastikinius butelius. Per dvejus metus jis surinko apie 160 000 butelių, už kuriuos gavo 2700 dolerių. Reikėtų paminėti, kad abiejų jo tėvų bendros mėnesinės pajamos siekia vos 270 dolerių. Taigi šis pasiekimas atrodo išties įspūdingai.

2015 metų gegužės mėnesį Sun buvo pakviestas į Kinijos Raudonojo kryžiaus namų atidarymą, kurio metu jis ir paaukojo visus šiuos pinigus. Tačiau berniukas nenustojo rinkti butelių, o gautus pinigus toliau aukojo labdarai. Taip pat jis vaikų namams paaukojo 800 knygų.

Nepaisant kilnaus poelgio, jis nesulaukė savo bendraamžių palaikymo. Mokykloje iš jo ėmė tyčiotis ir vadinti „mažuoju šiukšlių rinkėju“. Jo mamai taip pat nepatiko šis sumanymas. Ji patarė jam nešvaistyti per daug laiko šiam dalykui, bijodama dėl jo sveikatos.

Paklaustas, ar nenorėtų kažko nusipirkti ir sau, Sun atsakė, kad norėtų nusipirkti žaidimų diskų bei kojines, bet tai jam nėra būtinybė. Užtat našlaičiams pinigai reikalingi maistui ir kad galėtų eiti į mokyklą.

Už savo poelgį Sun gavo nacionalinį apdovanojimą prisidedant prie kovos su AIDS. Pats Sun sako, kad tik norėjo suteikti našlaičiams šilumos ir meilės. Anot jo, našlaičiai nesijaus vieniši, jeigu visi jiems parodys savo meilę.

Šaltinis: Vault50.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.