Ar tikrai triušiai minta morkomis?

Nuo pat vaikystės dauguma mūsų morkas sieja su geru regėjimu ir triušiais. Kaip sakoma: „Ar matei triušį su akiniais?“ Tačiau morkos toli gražu nėra pagrindinis triušių maistas.

Triušiai nelabai valgo daržovių ir vaisių.<br>123rf nuotr.
Triušiai nelabai valgo daržovių ir vaisių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 9:19 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:36 AM

Triušiai apskritai nelabai valgo daržovių ir vaisių. Vaisiuose ir morkose yra pakankamai daug cukraus, kurio triušiai turėtų gauti retai ir mažais kiekiais. Triušiams užtenka šieno ar žolės bei trupučio salotų.

Dauguma mano, kad šienas triušiams reikalingas tik kaip patalas, tačiau iš tiesų tai yra pagrindinis jų maistas, todėl šienas triušiams turėtų būti pasiekiamas 24 valandas per parą.

Dar vienas mitas, kad triušiai dažniausiai valgo salotas. Mat salotose yra daug laudanumo, kuris gali būti kenksmingas, naudojant dideliais kiekiais. Šviesiose salotose yra daug vandens ir mažai maistingų medžiagų, todėl triušiams jos nerekomenduotinos.

Dažniau triušius reikėtų šerti tamsiomis, lapuotomis salotomis, kuriose yra daug maistingų medžiagų. Negana to, dideli salotų kiekiai triušiams gali sukelti virškinimo problemų.

Dar blogiau triušius šerti komerciniu maistu (javainiai, vištienos kepsneliai), nes triušis netruks priaugti antsvorio ir suvalgys mažiau šieno. Javainiai sukelia triušiams dantų ir pilvo problemų. Be to, tokį maistą triušiai greitai suvalgo, todėl jiems tampa nuobodu.

Šaltinis: Rspca.org.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.