Kas slypi rastame Pablo Escobaro seife?

Šiuo metu griaunamas žymaus Kolumbijos narkotikų lordo Pablo Escobaro namas Majamyje – praėjus beveik 30 metų po to, kai jį konfiskavo JAV valdžia.

Vyras su marškinėliais, ant kurių pavaizduotas P.Escobaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vyras su marškinėliais, ant kurių pavaizduotas P.Escobaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 9:39 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:38 AM

Atlikdami griovimo darbus darbininkai atrado net 320 kilogramų sveriantį metalinį seifą, paslėptą po betono plokštėmis. Seifas bus laikomas banko saugykloje ir bus atvertas tik tuomet, kai tai padaryti nuspręs naujieji vilos savininkai.

O naujasis vilos šeimininkas yra greitojo maisto užeigų tinklo savininkas Christianas de Berdouare. Jis patikino, kad seifas yra užrakintas ir labai sunkus. Christianas sako, kad griaunant vieną sieną, griuvėsiai pramušė grindinį ir grindys įsmuko į smegduobę, kurioje ir buvo rastas seifas.

Niekas nežino, kas yra paslėpta seife. Christianas planuoja atidaryti seifą po to, kai bus baigtas filmuoti dokumentinis filmas apie P.Escobarą.

Narkotikų baroną 1993 metais nušovė policija, tačiau žinoma, kad jis buvo sukaupęs didžiulius turtus, kuriuos slėpdavo įvairiuose savo namų kampeliuose. 1948 metais Majamyje pastatyta 600 kvadratinių metrų ploto vila P.Escobaro standartais laikytina labai kuklia. Manoma, kad vilą P.Escobaras su savo sėbrais naudojo kaip slėptuvę kokainui.

Savo geriausiais metais P.Escobaras buvo laikomas vienu turtingiausių žmonių pasaulyje. Jis tiekė beveik visą JAV suvartojamą kokainą ir buvo netgi vadinamas „kokaino karaliumi“.

Christianas ketina nugriauti 10 milijonų dolerių vertės vilą ir vietoje jos pastatyti naują, žymiai modernesnę vilą. Vila buvo laikoma tuščia nuo pat 2014 metų, kuomet jis ją nusipirko.

Šaltinis: Miamiherald.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.