Kodėl JAV neprekiaujama „Kinder“ kiaušiniais?

Vaikai labai mėgsta „Kinder“ šokoladą ir žaislą, kurį jame randa. Na, bent jau šių eilučių autorius juos tikrai mėgo. Kas galėtų atsisakyti skanaus šokolado su žaislu viduje? Nors „Kinder“ kiaušiniai yra populiarūs Lietuvoje ir Europoje, jais prekiauti ir netgi įvežti į JAV yra draudžiama. Kodėl?

JAV draudžiama prekiauti saldumynais, kurių viduje yra „nemaistingas objektas“, toks kaip žaislas.<br>123rf nuotr.
JAV draudžiama prekiauti saldumynais, kurių viduje yra „nemaistingas objektas“, toks kaip žaislas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 2:46 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:27 PM

Dar 1938 metais JAV buvo priimtas įstatymas, draudžiantis įvežti panašius skanėstus į šalį. Tuo metu šalyje buvo priimtas Maisto, medikamentų ir kosmetikos aktas, kuris uždraudė bet kokius saldumynus, kurių viduje yra „nemaistingas objektas“, toks kaip žaislas.

Tiesa, įstatymas nebuvo nukreiptas prieš „Kinder“ kiaušinius, kadangi kompanija „Ferrero“ juos pradėjo gaminti tik praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje.

Negana to, JAV Maisto ir vaistų administracija teigia, kad netikėtas žaislas saldumyno viduje yra pavojingas vaikams – juo galima nesunkiai užspringti. Dėl šios priežasties JAV muitinė reguliariai pakartoja pranešimus, kuriuose nurodoma, kad gražūs ir vaikų mėgstami saldumynai su siurprizu viduje yra pernelyg pavojingi vaikams, kad juos būtų galima įvežti į šalį.

Nepaisant to, žmonių tai nesustabdo. Oficiali statistika rodo, kad 2011 metais buvo konfiskuota 60 tūkst. „Kinder“ kiaušinių, kuriuos mėginta įvežti per Kanados–JAV sieną. Taip pat buvo pranešimų apie žmones, kurie už mėginimą įvežti „Kinder“ kiaušinius buvo sulaikyti ir gavo net iki 1200 dolerių dydžio siekiančias baudas.

Dauguma žmonių yra nepatenkinti šiuo JAV draudimu ir mano, kad „Kinder“ kiaušinyje esanti kapsulė, kurioje yra žaislas, apsaugo vaikus nuo galimo užspringimo.

Nuo 1989 metų visame pasaulyje buvo užfiksuotos 7 mirtys, kuomet vaikai užspringo dėl „Kinder“ kiaušinio. Tai yra pakankamai mažas skaičius, turint omenyje, jog šių kiaušinių pasaulyje kasmet parduodama milijardai. Be to, instrukcija perspėja, kad žaislai nėra tinkami vaikams iki 3 metų amžiaus.

Tiesa, JAV pradavinėjami panašūs kiaušiniai su žaislu, vadinami „Choco Treasure“. Kiaušinio šokoladiniai kiautai yra perskelti į dvi dalis, taigi bet kuris vaikas gali matyti, jog viduje kažkas yra.

Šaltinis: Huffingtonpost.ca

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.