Vyras ištrūko iš dykumos susikonstravęs motociklą

Ši istorija skamba pakankamai neįtikėtinai ir primena Holivudo filmą, tačiau ji yra visiškai tikra. Tiesa, viskas įvyko pakankamai seniai, 1993 metais.

Dykumoje įstrigęs vyras iš automobilio pasigamino motociklą.<br>Chameaudacier.free.fr nuotr.
Dykumoje įstrigęs vyras iš automobilio pasigamino motociklą.<br>Chameaudacier.free.fr nuotr.
Dykumoje įstrigęs vyras iš automobilio pasigamino motociklą.<br>Chameaudacier.free.fr nuotr.
Dykumoje įstrigęs vyras iš automobilio pasigamino motociklą.<br>Chameaudacier.free.fr nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2016, 9:02 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:44 PM

Prancūzas Emile‘is Leray vienui vienas keliavo šiaurine Afrikos dalimi, vairuodamas specialiai paruoštą automobilį „Citroen 2CV“. Nelaimei, jo automobilis sugedo viduryje dykumos, per dešimtis kilometrų nuo artimiausios civilizacijos. Kad išgyventų, Emilis iš savo sugedusio automobilio sukonstravo važiuojantį motociklą.

Savo kelionę Emilis pradėjo Maroko mieste Tan Tane ir savuoju „Citroen 2CV“ važiavo Sacharos dykuma. Pasiekęs pasienio punktą, jis buvo sustabdytas – įvažiuoti į vakarinę Sacharos dalį negalima dėl vykstančių neramumų. Pasieniečiai liepia jam apsisukti ir važiuoti atgal bei paprašo kartu su savimi paimti dar vieną keleivį. Emilis atsisakė – to daryti neleido jo automobilio draudimo sąlygos.

Apsisukęs jis ėmė važiuoti dideliu greičiu, bijodamas, kad kareiviai jį gali sekti. Vis dėlto, vyras nusprendė prasmukti pro pasienio postą apsukdamas didžiulį ratą ir važiuodamas bekele. Žinoma, važiuojant ten, kur nėra kelio, jo „Citroen“ netruko sugesti. Sulūžo visa priekinė dešinioji automobilio ašis. Taigi Emilis įstrigo viduryje dykumos.

Maisto ir vandens atsargų jam būtų užtekę išgyventi dykumoje ne daugiau nei 10 dienų. Civilizacija buvo nutolusi per dešimtis kilometrų, todėl eiti pėsčiomis buvo beprasmiška. Emilis manė, kad realiausia jo viltis išsigelbėti yra sukonstruoti kažką važiuojančio iš sugedusio automobilio.

Sekančią dieną Emilis ėmė konstruoti motociklą, išmontuodamas savąjį „Citroen“. Pirmiausiai jis išmontavo automobilio kėbulą, kurį panaudojo kaip užuovėją nuo smėlio audrų. Jis apvertė pusašį ir pavertė jį motociklo pakaba, o ant jo pritvirtino variklį ir pavarų dėžę. Jis taip pat paliko vietos akumuliatoriui, degalų bakui ir bagažui. Dėl to, kad automobilis ir motociklas yra pakankamai skirtingos transporto priemonės, Emilis buvo priverstas sumontuoti pavarų dėžę taip, jog motociklas galėjo važiuoti tik atbulas.

Bene įspūdingiausia – ne Emilio inžinerinės žinios, bet tai, jog visa tai jis atliko neturėdamas jokių grąžtų, suvirinimo aparto bei kitų elementarų įrankių transporto priemonei konstruoti. Motociklą Emilis sukūrė viską suverždamas veržliarakčiu. Kad pasidarytų reikiamas skyles, vyras perlenkdavo plieno lakštus 90 laipsnių kampu, kad susilpnintų reikiamas vietas, o skylę pramušdavo plaktuku.

Emilis tikėjosi motociklą sukonstruoti per 3 dienas, tačiau užtruko 12 dienų. Turėdamas vos puslitrį vandens, Emilis sugebėjo savo sukonstruotu motociklu išvažiuoti iš dykumos.

Šaltinis: Odditycentral.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.