Tėvas nusikalto tam, kad išgelbėtų sūnaus gyvybę

59-erių George‘as Pickeringas pasielgė taip, kaip retas išdrįstų – siekdamas išgelbėti savo sūnų nuo mirties, jis padarė nusikaltimą.

George‘as buvo įsitikinęs, kad pavykus laimėti 3–4 valandas, jam pavyktų įrodyti, kad sūnaus smegenys nėra mirusios.<br>Kadras iš „YouTube“
George‘as buvo įsitikinęs, kad pavykus laimėti 3–4 valandas, jam pavyktų įrodyti, kad sūnaus smegenys nėra mirusios.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-18 13:41, atnaujinta 2017-05-10 16:36

2015 metų pradžioje George‘o sūnų ištiko infarktas. Medikai diagnozavo, kad 27-erių vyro smegenys mirusios ir jo išgelbėti nebeįmanoma, todėl geriausia būtų atjungti jo gyvybę palaikančius aparatus. Jaunas vyras netgi buvo įtrauktas į donorų sąrašą.

Tačiau medikų diagnoze netikėjo jo tėvas George‘as, kuris manė, kad sūnaus smegenys vis dar gyvos. Siekdamas bet kokia kaina išgelbėti sūnaus gyvybę, jis atsinešė šautuvą į Teksaso ligoninę, kurioje buvo gydomas jo sūnus, ir, grasindamas juo, neleido medikams atjungti gyvybę palaikančių aparatų. George‘as buvo įsitikinęs, kad pavykus laimėti 3–4 valandas, jam pavyktų įrodyti, kad sūnaus smegenys nėra mirusios.

George‘as grasino ligoninės medikams, o visa drama truko net 3 valandas. Vėliau kitas George‘o sūnus sugebėjo atimti šautuvą iš tėvo. Tačiau ir tai jo nesulaikė – jis ir toliau stovėjo šalia sūnaus lovos ir laikė jį už rankos, tuo metu pareigūnai toliau su juo vedė derybas. Galiausiai George‘as pajuto, jog sūnus spustelėjo jo ranką, ir suprato, kad vis dar yra vilties jį išgelbėti, todėl ramiai pasidavė.

Vėliau paaiškėjo, kad George‘as buvo išgėręs, tačiau anot jo, net ir būdamas blaivus jis būtų pasielgęs taip pat, nes bet kokia kaina ketino išgelbėti sūnaus gyvybę.

George‘ui vėliau buvo pateikti kaltinimai, kurie buvo sumažinti, bet jis vis tiek turėjo atlikti realią laisvės atėmimo bausmę kalėjime, kuri truko beveik metus. Visgi, George‘ui tai nė motais – jo sūnus prabudo iš komos ir vėliau pilnai atsigavo. Jis džiaugiasi, kad įstatymą pažeidė ne veltui.

Šaltiniai: Dailymail.co.uk, Washingtonpost.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.