Žemės ištekliai senka: kas toliau?

Senkant įvairiems išteklams Žemėje, įvairios kompanijos ir valstybės svarsto galimybę ateityje trūkstamų išteklių gauti iš... kosmoso.

Trūkstamų išteklių ketinama ieškoti kosmose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trūkstamų išteklių ketinama ieškoti kosmose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2016, 5:38 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:19 AM

Liuksemburgas – viena iš valstybių, kuri siekia pradėti kasinėjimą kosmose. Tam ši turtinga valstybė atidėjo nemažą sumą iš valstybės biudžeto lėšų. Neseniai buvo paskelbta, kad Liuksemburgas pasirašė memorandumą su kasinėjimo kompanija „Planetary Resources“. Jie ketina plėtoti kosminių išteklių industriją.

Teigiama, kad šis bendradarbiavimas padės sparčiau vystyti technologijas bei verslo modelius, siekiant išgauti įvairių išteklių iš kosmose skriejančių asteroidų.

Tai – jau nepirmas Liuksemburgo pasirašytas susitarimas, siekiant žengti koją į kosmoso išteklių išgavimą. Pernai valstybė pasirašė sutartį su JAV kompanija „Deep Space Industries“, kuriant pirmąjį kompanijos erdvėlaivį „Prospector X“.

Minėta partnerystė tarp Liuksemburgo ir „Planetary Resources“ leis ne tik kurti pažangias technologijas, bet ir ieškoti netoli Žemės esančių komerciškai naudingų asteroidų. „Planetary Resources“ įkūrė įmonę „Ceres“, kuri išbando technologijas, kurios bus siunčiamos į asteroidus.

Pavyzdžiui, šiais metais kompanija ketina į kosmosą paleisti palydovą „Arkyd-6“, kuris turės termografinį jutiklį, matuosiantį skirtumus tarp įvairių Žemėje esančių objektų temperatūrų. Jeigu temperatūrą matuojantis jutiklis sėkmingai atliks savo darbą, jį bus galima panaudoti mėginant aptikti vandenį bei mineralus asteroiduose.

Šaltinis: Futurism.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.