Kaip už 20 telefonų įsigyti namą

Namas – vienas brangiausių pirkinių gyvenime. Ši taisyklė ypatingai galioja Kinijoje, kur nekilnojamojo turto kainos nuolatos auga. Taigi žinant, kaip Kinijoje yra sunku įsigyti nuosavą būstą, nenuostabu, jog Kinijos socialiniai tinklai neseniai mirgėjo viena istorija.

Moteris pradinį įnašą namui surinko pardavusi 20 „iPhone 7“<br>123rf.com nuotr.
Moteris pradinį įnašą namui surinko pardavusi 20 „iPhone 7“<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 10:37 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:33 PM

Istorija prasidėjo viename populiariame Kinijos forume „Tian Ya Yi Du“. Moteris, pavadinta Xiaoli (tai nėra jos tikras vardas), gyvenanti Shenzheno mieste, paprašė visų savo 20-ies vaikinų (taip, ji turi 20 vaikinų!), kad kiekvienas jų nupirktų jai naują „iPhone 7“ telefoną. Po to ji visus telefonus pardavė telefonų perdirbimo įmonei, ir už tai gavo 120 000 Kinijos juanių (maždaug 16 000 eurų) ir panaudojo šiuos pinigus kaip pradinį įnašą nuosavam namui įsigyti.

Pamatę namą, Xiaoli draugai labai nustebo, tačiau dar labiau apstulbo, kai ji papasakojo istoriją, kaip gavo pinigus pradiniam įnašui. Ši istorija netruko pasklisti iš lūpų į lūpas, o galiausiai – ir visoje šalyje. Sunku pasakyti, ką apie tai galvoja visi 20 jos vaikinų.

Xiaoli yra kilusi iš neturtingos šeimos, jos mama yra namų šeimininkė, o tėtis – migrantas darbininkas. Ji yra vyriausioji dukra, todėl dėl būsto įsigijimo ji iš tėvų patiria tikrai didelį spaudimą.

Dauguma žmonių, išgirdę apie šią istoriją, labiausiai nustebo, kaip greitai moteris sugebėjo įtikinti savo vaikinus nupirkti jai po naujausią iPhone telefoną – reikėtų pažymėti, kad iPhone 7 prekyboje pasirodė tik šių metų rugsėjo 16 dieną. Kiti stebėjosi, kaip ji sugeba vienu metu turėti 20 vaikinų ir dar juos įtikinti, kad jai nupirktų po naują ir brangų įrenginį.

Ne vienas skaitytojas pamanė, kad ši istorija yra išgalvota, ar netgi telefonų perdirbimo bendrovės reklaminis triukas. Tačiau BBC susisiekė su Hui Shou Bao telefonų perdirbimo bendrovės atstovu spaudai, kuris patvirtino, kad viena moteris spalio pradžioje pardavė kompanijai 20 „iPhone 7“ telefonų, o už kiekvieną jų kompanija sumokėjo po 810 eurų.

Tačiau kompanija neišdavė savo klientės vardo ar kitų duomenų, kadangi, anot jų, pastaruoju metu ji ir taip gauna daug vietinės žiniasklaidos dėmesio, ir nori atsiriboti nuo šios istorijos bei ramiai gyventi toliau.

Parengta pagal BBC

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.