Galvijas-milžinas tik atrodo grėsmingai

Kai atsistoja, Didysis Mū užstoja visą savo šeimininkės siluetą. Didžiausias galvijas Australijoje sveria daugiau nei toną, jo ilgis siekia 4,26 metro, o aukštis – 1,9 metro. Palyginus su Didžiuoju Mū, kiti galvijai atrodo tarsi nykštukai.

Milžiniško galvijaus šeimininkė mano, kad gyvūnas turi hipofizės sutrikimą.<br>123rf nuotr.
Milžiniško galvijaus šeimininkė mano, kad gyvūnas turi hipofizės sutrikimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 5:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:35 PM

Nepaisant grėsmingo jo dydžio, šis bulius, anot jo šeimininkės, yra labai švelnus milžinas, kuris labai mėgsta, kai jį kaso ar kutena. Jo šeimininkė akušerė Joanne Vine, kuri gyvena su savo ūkininku vyru, sako, kad būtent buliaus dydis išgelbėjo jį nuo šaldytuvo. Be to, priešingai nei kiti galvijai, kurie dažnai spardosi ir muistosi, Didysis Mū yra labai ramus.

Galvijų aukštis yra matuojamas iki pečių, o Didžiojo Mū aukštis iki pečių siekia 190 centimetrų. Tačiau jis gali būti dar didesnis, kadangi galvijas nesiliauja augęs. Taip greičiausiai yra dėl hipofizės, organo, kuris reguliuoja augimo hormonus, sutrikimo. Hipofizėje augantis auglys skatina perteklinį augimo hormonų gamybą. Didžiajam Mū yra 7 metai, tačiau jis jau seniai turėjo nustoti augti. Būtent dėl to jo šeimininkė ir mano, kad bulius turi hipofizės sutrikimą.

Joanne‘a sako, kad dar nesikreipė į Pasaulio Gineso rekordų organizaciją, tačiau tą ketina anksčiau ar vėliau padaryti.

2014 metų rugpjūtį JAV karvė vardu Žiedelis buvo oficialiai įrašyta į Gineso rekordų knygą kaip aukščiausia pasaulyje karvė – jos aukštis tuo metu siekė 190 centimetrų. Tačiau pernai Žiedelis nugaišo, iki šiol jos palikto rekordo taip niekas ir nepagerino.

Šaltinis: Dailymail.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.