Čia tai šventė: sulaukei pilnametystės – imk 500 eurų!

Nuo lapkričio 3 dienos kiekvienas paauglys Italijoje iki metų pabaigos švenčiantis savo 18-ąjį gimtadienį, gauna dovanų iš Italijos vyriausybės – 500 eurų, kuriuos jie gali išleisti su kultūra susijusiems dalykams.

Virtualius pinigus paaugliai gali skirti su kultūra susijusiems dalykams.<br>123rf nuotr.
Virtualius pinigus paaugliai gali skirti su kultūra susijusiems dalykams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 11:42 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:38 PM

Šiuos vadinamuosius kultūrinius priedus paaugliai gali išleisti pirkdami knygas, bilietus į koncertus, teatrus, kiną, apsilankymams muziejuose ir netgi kelionėms į nacionalinius šalies parkus. Skaičiuojama, kad ši schema Italijos valdžiai kainuos apie 290 milijonų eurų, tačiau pati valdžia mano, kad šie pinigai bus išleisti labai tinkamai.

Parlamento darbuotojas Tommaso Nannicini, kuris prižiūri šią iniciatyvą, mano, kad tuo mėginama pasiųsti aiškią žinutę jaunimui, primenant jiems, kad jie priklauso bendruomenei, kuri juos priima, kuomet jie tik subręsta. Iniciatyva taip pat primena jaunimui kultūros svarbą – ji ne tik praturtiną žmogų, kaip asmenybę, bet ir sustiprina visuomenės pamatus.

Paaugliai šiuos pinigus gali išnaudoti užsiregistruodami specialioje interneto svetainėje ir parsisiųsdami specialiai tam sukurtą programėlę. Užsiregistravę ir parsisiuntę „18app“ programėlę, paaugliai gauna 500 eurų balansą, kurį gali skirti kultūrinėms išlaidoms. Taigi grynųjų pinigų, kuriuos paaugliai galėtų išleisti kitiems dalykams, niekas nesiruošia duoti. Nors užsiregistruoti 18-mečiams būtina iki šių metų pabaigos, savo programėlėje esančius pinigus jie gali išleisti iki 2017 metų gruodžio 31 dienos.

Dėl šios programėlės naudotojai gali sukonfigūruoti specialius kuponus, kuriuos ir galima leisti kultūriniams renginiams. Kuponus galima atsispausdinti arba atsisiųsti į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį. Juos taip pat galima leisti perkant bilietus internetu.

Kitais metais džiaugtis galės mokytojai – jie taip pat gaus po 500 eurų, kuriuos galės leisti keldami savo profesinę kvalifikaciją.

Šaltinis: Thelocal.it

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.