Neįprastas grupės draugų žygis užtruko net 32 metus

Grupė draugų Australijos mieste Melburne pernai pagaliau užbaigė savo žygį, kurį pradėjo 1983 metais. Per 32 metus šie draugai aplankė kiekvieną Melburne esantį barą, o jų išties nemažai – net 476.

Žygį draugų kompanija užbaigė praėjus 32 metams nuo jo pradžios.<br>S.McArthuro / „Facebook“ nuotr.
Žygį draugų kompanija užbaigė praėjus 32 metams nuo jo pradžios.<br>S.McArthuro / „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-30 16:23, atnaujinta 2018-02-09 20:07

Pasak vietinės žiniasklaidos, jų žygis prasidėjo 1983 metų spalio 15 dieną, o apie jo pradžią tuomet rašė netgi Australijos geltonoji spauda. Tą dieną draugai Stuartas McArthuras, Mickas Stephensas, Llewella Bates ir Timas Dorganas gėrė alų bare, esančiame Melburno uoste.

Idėjos autoriumi laikomas S.McArthuras. Jis prižiūrėjo egzaminą laikiusius studentus ir iš nuobodulio ėmė vartyti telefonų knygą bei pastebėjo visų Melburne esančių barų sąrašą. Netrukus jo galvoje gimė įdomi idėja, kurią jis išpyškino savo draugams: „Kaip būtų smagu paragauti alaus kiekviename Melburno bare!“

Jo draugai sutiko ir iššūkis prasidėjo. Draugai turėjo keletą taisyklių, viena iš jų buvo tokia: viename bare jie turi išgerti po vieną bokalą alaus, kad per dieną galėtų aplankyti kelis barus. Antai vieną 1986 metų šeštadienį draugai aplankė net 22 barus!

S.McArthuras turėjo knygą, kurioje turėdavo pasirašyti baro, kuriame jie išgerdavo alaus, savininkas. Kartą kompanijos vos neištiko nelaimė – knyga buvo netyčia palikta tramvajuje. Laimei, vėliau knyga buvo rasta tramvajų depe.

Draugai buvo susidūrę ir su problemomis. Kartą vienas baro savininkas atsisakė pasirašyti knygoje, manydamas, kad tai yra kažkokia mokesčių inspekcijos apgaulė ir kad mėginama atlikti jo baro auditą. Galiausiai draugų atkaklumas privertė baro savininką pasirašyti knygoje. Kitą kartą kompanijos neįleido į vien lesbietėms skirtą barą, tačiau po ilgų prašymų ir į jį kompanija buvo įleista.

O kaipgi barai, kurie per visus tuos metus užsidarė? Draugai sugalvojo ir šios problemos sprendimo būdą. Jie atsistodavo prie barų, kurie buvo 1983 metų sąraše, bet užsidarė, ir išgerdavo po skardinę alaus tiesiog gatvėje, o knygoje pasirašydavo patys.

1989 metais kompanija jau buvo aplankiusi beveik visus barus, buvo likę vos 8. Tačiau bėgantys metai ir brandus amžius darė savo – du draugai pasitraukė, liko tik S.McArthuras ir M.Stephensas. Draugų pasisėdėjimai ėmė darytis vis retesni ir retesni, kol jų ryšys apskritai nutrūko. S.McArthuro knyga liko gulėti ant lentynos ir kaupė dulkes.

Praėjus 26 metams S.McArthuras vėl į savo rankas paėmė knygą, kuomet jo sūnus pareiškė, kad panašiam iššūkiui ruošiasi jo sūnus su draugais. Būtent tuomet vyras nusprendė, kad metas žygį užbaigti. Jis sukūrė „Facebook“ grupę, kurioje papasakojo apie šį iššūkį ir susisiekė su draugais.

Pernai spalio 10 dieną draugai susirinko Karltono priemiestyje, kad aplankytų likusius 8 barus. Juos palaikyti atėjo ir būrys žmonių. Jiems pavyko aplankyti likusius barus ir pagaliau buvo išgertas 476-as alaus bokalas bei knygoje pasirašė paskutinis baro savininkas. Taip baigėsi 32 metus trukęs S.McArthuro ir jo draugų žygis per Melburno barus.

Šaltinis: Telegraphsun.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.