Išskirtinis automobilio numeris – policininkų magnetas

Išleidęs vos 4000 eurų automobiliui nusipirkti, vyras iš Kinijos, pavarde Liu, nusprendė nepagailėti pinigų išskirtiniams valstybiniams numeriams. Jis išleido net 135 tūkst. eurų, už kuriuos įsigijo valstybinius numerius savo automobiliui su penkiais aštuonetais – 88888. Jis manė, kad šie laimingi skaičiai atneš jam sėkmę kelyje, tačiau paaiškėjo, kad vyras klydo.

Policijos pareigūnai tiesiog netikėjo, kad valstybiniame numeryje visi skaičiai gali būti aštuonetai.<br>ViDA Press nuotr.
Policijos pareigūnai tiesiog netikėjo, kad valstybiniame numeryje visi skaičiai gali būti aštuonetai.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 5:14 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:26 PM

Jau pačią pirmą dieną prie naujojo automobilio vairo, „pasipuošusio“ laimingaisiais numeriais, vyras net 8 kartus buvo sustabdytas policijos. Tiesa, jis buvo sustabdytas ne dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų, o būtent dėl naujųjų valstybinių numerių. Visi jį stabdę policijos pareigūnai manė, kad numeriai yra padirbti.

Kinijoje skaičius 8 yra laikomas sėkmę nešančiu skaičiumi, kadangi kinų (mandarinų) kalboje tariamas šis skaičius skamba kaip žodis „turtas“ ar „sėkmė“. Taigi valstybiniai automobilių numeriai su skaičiumi ar skaičiais 8 yra laikomi laimės ir turto simboliais, o tokie numeriai kartais kainuoja tiek pat ar daugiau už patį automobilį.

Tačiau policijos pareigūnai tiesiog netikėjo, kad valstybiniame numeryje visi skaičiai gali būti aštuonetai. Vienas pareigūnas netgi prisiekė, kad suvalgys pačią numerių lentelę, jeigu paaiškės, kad numerių lentelė yra nepadirbta.

Policininkams atvipo žandikauliai, kuomet jie išsiaiškino, kad numerių lentelė yra autentiška. Iš tos nuostabos jie net pamiršo informuoti savo kolegas, todėl Liu buvo sustabdytas dar 7 kartus.

Liu nėra vienintelis tokių valstybinių numerių su penkiais aštuonetais savininkas, tačiau kitos tokios lentelės pritvirtintos prie žymiai prabangesnių automobilių. Matyt dėl to, kad Liu automobilis nebuvo prabangus, policijos pareigūnai nenorėjo patikėti, kad lentelė nėra padirbta.

Šaltinis: Shanghaiist.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?