Tikro pasaulio Rembo, kurio net nenorėjo imti į kariuomenę

Audie Murphy buvo amerikietis, kurio svajonė buvo tarnauti savo šaliai. Jis pasisiūlė tapti savanoriu po Perl Harboro bombardavimo, kai jam buvo vos 15 metų. Žinoma, jo niekas nepriėmė ir jis dar kartą nesėkmingai bandė po metų. Sulaukęs 18, Audie bandė patekti į jūrų laivyną, tačiau jo kandidatūra vėl buvo atmesta, nes tam vaikinas buvo per žemas (ūgis – 165 cm) ir per lieknas (svoris – 50 kg).

A.Murphy per antrąjį pasaulinį užmušė 240 nacių kareivių, dar daugiau paėmė į nelaisvę ir vienas pats sunaikino 6 tankus.
A.Murphy per antrąjį pasaulinį užmušė 240 nacių kareivių, dar daugiau paėmė į nelaisvę ir vienas pats sunaikino 6 tankus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 12:41 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:44 PM

Netrukus armija jį priėmė, tačiau nenorėjo siųsti į mūšio lauką – nes jis visiems atrodė pernelyg jaunas. Po treniruočių Maroke A.Murphy galiausiai buvo išsiųstas į mūšius Italijoje, o vėliau – ir į Prancūziją.

Du kartus jis buvo atšauktas iš mūšio lauko, nes susirgo maliarija, ir dar tris kartus – nes buvo stipriai sužeistas. Tačiau visais atvejais jis greitai grįždavo į mūšio lauką, o dar du kartus netgi buvo atsisakęs gydymo.

Antrojo pasaulinio karo metu A.Murphy užmušė 240 nacių kareivių, dar daugiau paėmė į nelaisvę ir vienas pats sunaikino 6 tankus. Dar kovodamas mūšio lauke jis buvo paaukštintas į seržantus, tačiau vėliau atsisakė paaukštinimo į antruosius leitenantus, nes nenorėjo palikti savo dalinio. Dar vėliau jam buvo suteiktas majoro laipsnis. Už narsą ir pasiaukojimą A.Murphy buvo apdovanotas visais medaliais, kokius tik turėjo JAV kariuomenė. Jis taip pat gavo 5 apdovanojimus iš Prancūzijos ir vieną – iš Belgijos.

Po karo A.Murphy buvo pakviestas išbandyti savo laimės Holivude. Po kelių nedidelės reikšmės vaidmenų jo talentas buvo pripažintas ir karys gavo didelį vaidmenį Holivudo filme „The Red Badge of Courage“. Iš viso A.Murphy pasirodė 44-iuose filmuose, du prodiusavo pats ir vienam parašė scenarijų.

A.Murphy žuvo 1971 metais  lėktuvo katastrofoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.