Cemento maišytuvas virto kosmine kapsule

JAV Oklahomos valstijoje, atokiame kelyje tarp Talalos ir Vinganono miestelių guli apleista „kosminė kapsulė“. Ant jos šono matyti užrašai NASA ir „United States of America“, JAV vėliava. Tačiau geriau įsižiūrėjus nesunku pastebėti, kad tai tėra nudažytas cemento maišytuvas.

Tai – ne kosminė kapsulė, o tik apipaišytas cemento maišytuvas.<br>Facebook.com/pg/winganonspacecapsule nuotr.
Tai – ne kosminė kapsulė, o tik apipaišytas cemento maišytuvas.<br>Facebook.com/pg/winganonspacecapsule nuotr.
„Kosminė kapsulė“ tapo turistų traukos objektu.<br>Facebook.com/pg/winganonspacecapsule nuotr.
„Kosminė kapsulė“ tapo turistų traukos objektu.<br>Facebook.com/pg/winganonspacecapsule nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 3:52 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:13 AM

Jis čia atsidūrė po to, kai 1959 metais betoną vežantis sunkvežimis su cemento maišytuvu važiavo į Olagaho ežero tilto statybvietę, tačiau pakeliui apsivertė. Kol į avarijos vietą atvyko sunkvežimis, turėjęs nutempti apvirtusią transporto priemonę, cemento maišytuve buvęs betonas sustingo. Nepajėgus įkelti sunkaus maišytuvo su sustingusiu betonu, buvo nuspręsta nutempti tik patį sunkvežimį, o maišytuvą paimti vėliau. Tačiau cemento maišytuvo taip niekas ir nepaėmė. Po kurio laiko maišytuvą pastebėjo vietiniai ir jis tapo menininkų taikiniu.

Paskutinius 50 metų grafičio meistrai išpaišė ir išrašinėjo cemento maišytuvą, siųsdami linkėjimus savo draugams ar tiesiog nupiešdami kažką įdomaus. 2011 metų rugsėjo mėnesį vietiniai menininkai Barry ir Heather Thomasai nusprendė paversti jį kosmine kapsule, paminėdami 5-ąsias vestuvių metines. Kad cemento maišytuvas išties atrodytų panašus į kosminę kapsulę, menininkai prie jo pritvirtino skardinių dangtelius, sodo šlangą bei kitus namų apyvokos daiktus. Pats maišytuvas buvo išpaišytas JAV simbolika.

Dabar Vinganono kosmoso kapsulė yra populiarus žmonių traukos objektas. Žmonės, važiuojantys šio miestelio link, sustoja, išlipa iš savo automobilių ir pozuoja nuotraukai.

Heather Thomas tikisi, kad dabartinis kapsulės dažymas nebus subjaurotas vietinių vaikų, paišančių grafičius. Kol kas visiems dabartinis maišytuvo išdažymas labai patinka ir niekas nedrįsta prie jo lįsti ir kažką keisti.

Tiesa, kapsulės variklio imitacijų jau neliko.

Ši idėja jau sulaukė ir pamėgdžiotojų: neseniai „kosminė kapsulė“ atsirado Arizonoje.

Šaltinis: Amusingplanet.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.