Didžiausia bebrų užtvanka pasaulyje žmonėms nepasiekiama

Bizonų nacionalinis parkas Kanadoje yra vienas didžiausių parkų pasaulyje. Jis yra didžiausias nacionalinis parkas Kanadoje ir antra pagal dydį saugoma teritorija pasaulyje. Parko plotas siekia net 44 807 kvadratinius kilometrus ir viskas jame yra ekstra dydžio.

Ši vieta bebrams buvo tiesiog tobula užtvankai statyti.<br>„Parks Canada Agency“ nuotr.
Ši vieta bebrams buvo tiesiog tobula užtvankai statyti.<br>„Parks Canada Agency“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 6:10 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:00 AM

Jame gyvena didžiausi Šiaurės Amerikos žinduoliai – bizonai, kurių šiame parke yra daugiau nei 5000. Jame taip pat gyvena didžiausias Šiaurės Amerikos paukštis – amerikinė gervė. Parke taip pat rasite didžiausią pasaulyje žemyninį gėlo vandens telkinį pasaulyje – Atabaskos upę, o dabar parkas gali didžiuotis ir didžiausia bebrų užtvanka pasaulyje.

Bebrų užtvanką pastebėjo vienas mokslininkas visai netyčia, tyrinėdamas palydovines nuotraukas. Pasirodo, ši užtvanka egzistavo jau daug metų, tačiau apie ją paprasčiausiai niekas nežinojo. Mokslininkui paskelbus apie tai savo tinklaraštyje, netrukus šia naujiena susidomėjo BBC ir susisiekė su parko administracija, norėdami nufilmuoti įspūdingą gamtos kūrinį. Parko administracija to nesitikėjo, kadangi apie šią užtvanką nežinojo.

Tikriausiai, jums kilo klausimas, kaip parko administracija galėjo nežinoti apie tokio masto objektą? Reikėtų pažymėti, kad parkas yra didesnis negu įsivaizduojate – savo dydžiu jis lenkia netgi Šveicariją! Be to, bebrai užtvanką pastatė itin atokioje vietovėje, kur jiems niekas netrukdė. Nuo kalno žemyn tekanti upė bebrams suteikia daug vandens, o itin tankus miškas – maisto bei medienos. Ši vieta bebrams buvo tiesiog tobula užtvankai statyti.

Bizonų nacionalinio parko administracija buvo nuskridusi į užtvankos vietą, tačiau joje miškai tokie tankūs, jog jiems nepavyko nusileisti ir atlikti fizinės užtvankos apžiūros.

Dėl savo dydžio bei jame gyvenančių gyvūnų, Bizonų nacionalinis parkas buvo įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.

Šaltinis: Pc.gc.ca

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.