Neįtikėtina guminių ančiukų kelionė aplink pasaulį

Daugiau nei 25 metus okeonografas Curtas Ebbesmeyeris tyrinėjo vandenynų srovių judėjimą sekdamas paprasčiausių žaislinių vonios ančiukų judėjimą. Kartu su ančiukais keliauja guminės varlytės, vėžliukai bei bebriukai, kurie visi yra nelaimės jūroje aukos.

Guminiai ančiukai per visus tuos metus galėjo apkeliauti visą pasaulį.<br>123rf nuotr.
Guminiai ančiukai per visus tuos metus galėjo apkeliauti visą pasaulį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-01 10:17, atnaujinta 2017-04-06 18:56

Pasirodo, prieš 25 metus viduryje Ramiojo vandenyno iš laivo per bortą iškrito didžiulis konteineris, kuriame buvo 29 000 guminių ančiukų, varlyčių, vėžliukų ir bebriukų. Maži žaisliniai keliautojai netyčia vandenyne atsidūrė 1992 metų sausio mėnesį. Vėjo ir srovių nešami, šie žaislai netrukus atsidūrė Aliaskos (JAV) krantuose.

Tačiau likusieji nuplaukė Beringo sąsiauriu į šiaurę, kur užšalo Arkties ledo luituose. C.Ebbesmeyeris tikėjosi, kad per 5–6 metus užšalę žaislai iš Arkties nukeliaus į Atlanto vandenyną. Praėjus 11 metų šie ančiukai galiausiai pasirodė Masačiusetso krantuose (JAV). Jis mano, kad žaislai galėjo nukeliauti į dar toliau ir pasiekti ne vieną JAV krantą.

Tikriausiai, kilo klausimas, kaip šie žaislai galėjo atlaikyti kelerių metų Arkties speigą? Atsakymas paprastas – jie buvo sukurti specialiai tam, kad atlaikytų dvimečio vaiko intensyvų žaidimą su šiais žaislais. Mat maži vaikai su žaislais kartais elgiasi labai grubiai. Bent jau taip teigia šių žaislų gamintojas „First Years“.

Dabar žaislų gamintojas „First Years“ siūlo 100 dolerių atlygį tiems, kurie ras bent vieną iš šių žaislų. Anot kompanijos, jie gali padėti surinkti daug informacijos, reikalingos mokslininkams. O per tiek metų šie žaislai galėjo nukeliauti į bet kurį pasaulio tašką.

Šaltinis: Cbsnews.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.