Moteris namuose užsiveisė nesuvokiamą kiekį tarantulų

Daugumai žmonių vien pagalvojus apie tarantulus kūnas nueina pagaugais, tačiau viena moteris iš Indonezijos tiesiog negali jais atsidžiaugti. 28-erių Ming Cu renka tarantulus nuo 2010 metų ir šiuo metu jos namuose gyvena apie 1500 šių padarų.

 1500 tarantulų priežiūra užima visą M.Cu laiką.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 1500 tarantulų priežiūra užima visą M.Cu laiką.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Tarantulų entuziastų bendruomenėje M.Cu yra vadinama „Tarantulų karaliene“.<br>Spiderloverpetshop.com nuotr.
Tarantulų entuziastų bendruomenėje M.Cu yra vadinama „Tarantulų karaliene“.<br>Spiderloverpetshop.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-21 11:50

Ming Cu meilę tarantulams pajuto prieš 7 metus, kai ji pamatė spalvingą tarantulą savo kieme, Bandungo mieste (Indonezija). Tąkart ji tik nufotografavo vorą, tačiau vėliau žiūrėdama į jo nuotraukas vis labiau žavėjosi šiais aštuonkojais sutvėrimais, o netrukus ėmė domėtis internete pardavinėjamais tarantulais. Moteris nusipirko vieną tarantulą, tuomet antrą ir netrukus tai ją įtraukė. Per pastaruosius 7 metus tarantulams ji išleido net 55 000 dolerių, o šiuo metu jos namuose gyvena net 1500 šių gyvių. 

Kai ji pirmą kartą pasakė savo tėvams, kad namuose nori laikyti tarantulą, jie išsigando, manydami, jog jie yra pavojingi. Iš pradžių jos tėvai net nesiklausė jos pasakojimų apie šiuos vorus, tačiau ji nusipirko keletą knygų apie tai, kaip auginti ir veisti tarantulus, taip pat kaip apsisaugoti nuo jų ir užtikrinti, kad jie nepabėgtų iš savo terariumų. Kai jos tėvai pamatė, kaip stipriai dukra domisi šiais vorais, jie nusileido ir leido atžalai auginti tarantulus.

28-erių vorų entuziastė savo plaukuotus augintinius laiko stiliniuose terariumuose, kurie užima visą kambarį. Jos kolekcijoje yra visų rūšių tarantulai. Kai kurie iš jų yra paplitę Indonezijoje, o likusieji – iš viso pasaulio. Tiesa, yra dvi itin retos tarantulų rūšys, kurių M.Cu neturi, tačiau tikisi vieną dieną juos įsigyti. Tai – Trigmopoeus psychedelicus iš Indijos ir Harpactira pulchripes iš Afrikos. 

Kaip ir galima įsivaizduoti, 1500 tarantulų priežiūra užima visą M.Cu laiką. Ji pasakojo Indonezijos žiniasklaidai, kad kasdien praleidžia 10 valandų juos šerdama, tikrindama, ar jie turi pakankamai vandens bei tikrindama jų sveikatą. Laimei, savo pomėgį ji pavertė verslu, todėl jai nereikia aukoti savo laisvalaikio. 

Iš pradžių tarantulų veisimas pasirodė pakankamai sunki užduotis. M.Cu sako, kad iš pradžių ji vis turėdavo pirkti naujus patinus, kadangi patelės juos užmušdavo ir suėsdavo. Tačiau ilgainiui ji perprato tarantulus bei išmoko išgauti naujus tarantulų porūšius, kuriuos ėmė pardavinėti kitiems tarantulų entuziastams. Tiesa, ji nepardavinėja tarantulų iš savo asmeninės kolekcijos. 

M.Cu tarantulus pradėjo pardavinėti 2012 metais. Iš pradžių ji pardavinėdavo vorus vietiniams klientams, tačiau po reklaminės kampanijos internete, ji sulaukė užsakymų iš įvairių pasaulio šalių, taip pat ir Jungtinės Karalystės, Švedijos, Vokietijos bei Lenkijos. 

M.Cu teigia, kad per 7 metus, kai augina tarantulus, jie jai buvo įkandę „tik“ 14 kartų. Vieni įkandimai buvo rimtesni už kitus, priklausomai nuo tarantulų rūšies. Mažiausiai nuodingų tarantulų įkandimai beveik nesukėlė skausmo, tik nedidelį patinimą. O dėl nuodingiausių tarantulų įkandimų teko gydytis rimčiau, jie sukėlė stiprių karščiavimų bei bemiegių naktų.

Nepaisant šių nemalonių akimirkų, M.Cu niekada negalvojo atsisakyti savo pomėgio. Ji sako, kad tarantulų nereikia bijoti, jie ne tokie pavojingi kaip gyvatės, reikia tik būti su jais atsargesniems. O tarantulų entuziastų bendruomenėje M.Cu yra vadinama „Tarantulų karaliene“. Jai ne tik patinka ši pravardė – ji ja didžiuojasi.

Šaltinis: Odditycentral.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.