Kam priklauso daugiausiai bitkoinų pasaulyje?

2013 metų rugsėjo mėnesį FTB uždarė Šilko kelią – internetinį narkotinių medžiagų platinimo tinklą – ir konfiskavo bitkoinus, kuriais būdavo atsiskaitoma už narkotikus. 

Kriptografinių valiutų, tokių kaip bitkoinai, kasyba daugiausiai atliekama naudojant specializuotą įrangą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kriptografinių valiutų, tokių kaip bitkoinai, kasyba daugiausiai atliekama naudojant specializuotą įrangą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 11:39 AM

Bitkoinų konfiskavimas sukėlė diskusijų audrą apie šios populiariausios virtualios valiutos ateitį. Tačiau tai turėjo kitą netikėtą šalutinį efektą – FTB tapo didžiausios bitkoinų piniginės valdytoja. Manoma, kad FTB valdo apie 144 000 bitkoinų, kurių vertė siekia apie 100 milijonų dolerių. 

Tiesa, FTB nėra daugiausiai bitkoinų turintis subjektas pasaulyje. Šis titulas priklauso daugybės paslapčių apgaubtam bitkoinų išradėjui Satoshi Nakamoto. Manoma, kad jam priklauso apie 1 milijonas bitkoinų, kuriuos jis sukaupė pirmosiomis bitkoinų gyvavimo dienomis. Tiesa, jo turtas yra išskirstytas į daugybę portfelių. 

Iš viso pasaulyje egzistuoja apie 12 milijonų bitkoinų. Tačiau šie duomenys nėra oficialūs, kadangi niekas jų nekaupia. 

Satoshi savo bitkoinus laiko portfeliuose po 50 bitkoinų. Tai skamba kaip logistinis košmaras, tačiau tokiu būdu užtikrinamas pinigų saugumas tuo atveju, jeigu kas nors užgrobtų portfelį ar būtų prarastas prisijungimo raktas. 

Nors bitkoinai sparčiai populiarėja, žmonių, turinčių bent vieną bitkoiną, skaičius yra palyginus nedidelis – apie 15 milijonų. Prieš 4 metus šis skaičius siekė vos ketvirtį milijono. 

Nors būtų galima pamanyti, kad daugiausiai bitkoinų turi sukaupę jų pradininkai, kurie pirmosiomis bitkoinų gyvavimo dienomis supirko didžiąją jų dalį, iš tiesų daugiausiai bitkoinų priklauso naujiesiems naudotojams, kurie juos ir toliau masiškai supirkinėja, matydami virtualios valiutos perspektyvą. 

Šaltinis: Wired.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.