Vyras, turintis visiškai netikėtą talentą

Atsikėlęs iš lovos, jis tamsoje apgraibomis ieško pieštuko. Radęs, kažką intensyviai paišo ant laikraščio skiautės. Prie piešinio jis dirba daugiau nei valandą, kol galiausiai išryškėja gražus meno kūrinys. Tačiau vyras elgiasi keistai – jis yra tarsi transo būsenoje.

 Lee Hadwinas dieną dirba slaugytoju, tačiau naktį tampa tapytoju-lunatiku.<br> Vida Press nuotr.
 Lee Hadwinas dieną dirba slaugytoju, tačiau naktį tampa tapytoju-lunatiku.<br> Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 11:50 PM

Taip yra todėl, kad vyras piešia miegodamas. Lee Hadwinas dieną dirba slaugytoju, tačiau naktį tampa tapytoju-lunatiku. Prabudęs ryte, jis nieko neprisimena. Pats vyras iki pat šiol yra nustebęs savo neįtikėtinu sugebėjimu – tuo labiau, kad būdamas sąmoningas, jis neturi jokių meninių gabumų. L. Hadwinas sako, kad prabusti iš ryto apsuptam nematytų meno kūrinių yra pats nuostabiausias jausmas.

Didžiausios meno galerijos jau kreipėsi į L.Hadwiną, prašydamos jo darbų pavyzdžių. Po jo darbų parodos, vykusios Velse praėjusiais metais, vienas meno kolekcionierius pasiūlė už vieną darbą 5000 svarų sterlingų.

Pats vyras sako, kad vaikščioti per miegus pradėjo būdamas 4 metų. Jo tėvai manė, kad tai yra normali vystymosi stadija, tačiau paauglystėje ir sulaukus 20 metų, lunatikavimas suintensyvėjo. Būtent paauglystėje jis pradėjo piešti per miegus, o dažniausiai tai darydavo ant virtuvės ar kambario sienų.

Įdomu tai, kad L.Hadwinas prieš eidamas miegoti pasideda ne tik paprastus, bet ir spalvotus pieštukus – tačiau jų niekada taip ir nepanaudoja. Jo piešimo sesijos dažniausiai trunka nuo 20 minučių iki 1,5 valandos, o prabudęs ryte jis jaučiasi labai išsekęs ir dažnai kenčia nuo migrenos.

Iš pradžių vyras piešė žmones ir žirgus, kartą jis nupiešė Marilyn Monroe. Jo kolekcijoje taip pat yra nemažai peizažų. Tačiau pastaruoju metu jo piešiniai tapo keistesni – tarp naujausių piešinių yra pritrėkšta fėja. Vyras pastebėjo, kad laikui bėgant jo piešiniai tampa brandesni.

Nors kiti gali pamanyti, kad tai yra apgavystė, artimieji ne kartą užfiksavo vaizdo įrašuose jį piešiantį per miegus. Pats vyras sako, kad šiuos vaizdo įrašus jam žiūrėti yra labai keista. Labiausiai LHadwinas bijo, kad šis talentas staiga nedingtų – mat to jis kontroliuoti negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.