Kurios šalies žmonės dosniausi?

Ar dažnai aukojate labdaros organizacijoms? Arba elgetoms, prašančioms išmaldos gatvėje? Tikriausiai atsakysite, kad lietuviai daug neuždirba, todėl nėra iš ko duoti. Bet šį kartą pakalbėkime apie aukojimą kaip faktą, o ne apie kiekį. Nesenai buvo apskaičiuota, kokios šalies gyventojai yra dosniausi ir daugiausia aukoja, tai buvo padaryta atsižvelgiant į bendrąjį vidaus produktą (BVP).

Rezultatai parodė, kad dosniausi ir daugiausia aukojantys žmonės yra amerikiečiai. Labdaros pagalbos fondas pranešė, kad didžiausias labdaringų aukų rodiklis pagal BVP yra JAV, Naujojoje Zelandijoje ir Kanadoje. <br>123RF nuotr. 
Rezultatai parodė, kad dosniausi ir daugiausia aukojantys žmonės yra amerikiečiai. Labdaros pagalbos fondas pranešė, kad didžiausias labdaringų aukų rodiklis pagal BVP yra JAV, Naujojoje Zelandijoje ir Kanadoje. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 8:44 AM

Rezultatai parodė, kad dosniausi ir daugiausia aukojantys žmonės yra amerikiečiai. Labdaros pagalbos fondas pranešė, kad didžiausias labdaringų aukų rodiklis pagal BVP yra JAV, Naujojoje Zelandijoje ir Kanadoje.

Dosniausių sąrašą sudaro 24 valstybės. Ketvirtojoje jo vietoje – Jungtinė Karalystė, kuri iš Europos valstybių yra aukščiausiai. Į sąrašą įtrauktos tik tos šalys, kurių BVP sudaro 75 proc. viso pasaulio BVP, o jose gyvena 53 proc. viso pasaulio gyventojų.

Fizinių asmenų aukos JAV sudaro 1,44 proc. šalies BVP, Naujojoje Zelandijoje – 0,79 proc., Kanadoje – 0,77 proc., o Jungtinėje Karalystėje – 0,54 proc.

Pranešimo autoriai taip pat išanalizavo šalių vyriausybių išlaidas, mokestinę naštą bei žmonių aukojamas sumas, tačiau nerado jokio ryšio tarp šių trijų rodiklių. Tai reiškia, kad žmonių apsisprendimą kokią sumą ir kada paaukoti lemia žymiai daugiau veiksnių.

„Iš visų 24 valstybių nebuvo rastas joks ryšys tarp valstybės išlaidų, mokestinės naštos ir aukos dydžio. Tai reiškia, kad žmonių apsisprendimą kokią sumą ir kada paaukoti lemia daug daugiau veiksnių, kurie yra sudėtingi ir painūs“, – teigia Labdaros pagalbos fondo strateginis patarėjas Adamas Pickeringas.

Parengta pagal The Independent.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.