Paprastas dalykas padės numesti daugiau svorio vien einant

Paprasčiausias ėjimas yra geras fizinis pratimas kūnui. Ėjimas padeda numesti svorio, sureguliuoja kraujospūdį, sumažina širdies ligų ir cukraligės tikimybę, tvirtina kaulus ir raumenis, sustiprina imuninę sistemą, taip pat teikia kitos naudos sveikatai. Tačiau nedidelės gudrybės gali padėti padidinti teigiamą ėjimo efektą.

Einant bėgimo takeliu, nebūtina didinti greičio – užtenka nustatyti ėjimo į įkalnę režimą.<br> 123RF nuotr.
Einant bėgimo takeliu, nebūtina didinti greičio – užtenka nustatyti ėjimo į įkalnę režimą.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 10:42 AM

Einant bėgimo takeliu, nebūtina didinti greičio – užtenka nustatyti ėjimo į įkalnę režimą. Tai ne tik pagreitina širdies plakimą, bet ir leidžia išnaudoti daugiau raumenų ir pagerinti fizinę žmogaus būklę. Kadangi raumenys sudegina daugiau kalorijų, padidinę raumenis galėsite paspartinti svorio metimo procesą.

Ėjimas įkalne taip pat leidžia sudeginti daugiau kalorijų, nei einant lygiu paviršiumi. Pavyzdžiui, eidami 5 kilometrų per valandą greičiu į 5 procentų įkalnę, jūs sudeginsite 64 procentais daugiau kalorijų, nei eidami lygiu paviršiumi. Visiškai nekeisdami ėjimo bėgimo takeliu programos – o tiesiog pakeisdami jo režimą į ėjimą įkalne – galėsite nesunkiai numesti apie 10 kilogramų svorio.

Iš pradžių galite apšilti 5-10 minučių eidami lygiu paviršiumi. Pasistenkite kairę ranką svyruoti sulig kairės kojos žingsniu, o ne derinti kairės rankos svyravimą su dešinės kojos žingsniais. Anot Mičigano universiteto, tai leis sudeginti 26 procentais daugiau kalorijų.

Eikite bėgimo takeliu su įkalnės režimu maždaug 24 minutes ir palaikykite 5,5 – 8 kilometrų per valandą greitį. Pradėkite nuo 3,5 procentų įkalnės ir eikite šiuo režimu 5 minutes. Kas dvi minutes pradėkite keisti įkalnės laipsnį. Pradėkite nuo 10 procentų įkalnės, pakeiskite į 6 procentų įkalnę, 10 procentų, vėliau 7 procentus, 12 procentų, 10 procentų ir 12 procentų. Kiekvieną savaitę pridėkite po 2 minutes prie treniravimosi laiko, kol pasieksite 48 minutes. Žinoma, taip pat reikėtų didinti įkalnių procentą. Kiekvieną savaitę šį pratimą reikėtų daryti bent 3 kartus.

Padauginkite skaičių 1,224 iš savo svorio kilogramais. Gautas rezultatas parodys, kiek kalorijų sudeginsite per vieną valandą eidami į įkalnę 5 kilometrų per valandą greičiu. Jei sveriate 100 kilogramų, per valandą eidami į įkalnę sudeginsite apie 122 kilokalorijas. Tad kuo ilgiau atliksite šį pratimą, tuo daugiau kalorijų sudeginsite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.