Už kelionę autobusu galima atsiskaityti plastikine tara

Antro didžiausio Indonezijos miesto – Surabajos – gyventojai gali apsimokėti už kelionę autobusu naujovišku būdu: panaudota plastikine tara.

Už kelionę autobusu galima atsiskaityti plastikine tara.<br>Scanpix nuotr.
Už kelionę autobusu galima atsiskaityti plastikine tara.<br>Scanpix nuotr.
 Antro didžiausio Indonezijos miesto – Surabajos – gyventojai gali apsimokėti už kelionę autobusu naujovišku būdu: panaudota plastikine tara.<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
 Antro didžiausio Indonezijos miesto – Surabajos – gyventojai gali apsimokėti už kelionę autobusu naujovišku būdu: panaudota plastikine tara.<br> Zumapress / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-25 10:31

Miesto merė Tri „Risma“ Rismaharini šiais metais pranešė apie į gatves išriedantį naująjį Surabajos autobusą. Šie nauji autobusai yra komfortabilūs, turintys oro kondicionavimo sistemą, o svarbiausia – pritaikyti neįgaliesiems, senyvo amžiaus žmonėms ir nėščiosioms.

Nors autobusai yra naujutėlaičiai ir blizgantys, jų keleiviai yra kviečiami atsiskaityti už kelionę ne tik pinigais, bet ir plastikine tara, kurią jie gali priduoti specialiai tam pritaikytose stotelėse ir perdirbimo punktuose.

Merė T.Rismaharini sako, kad miestiečiai gali dvi valandas autobusu važinėtis nemokamai. Indonezijos vyriausybė siekia sumažinti privačių transporto priemonių skaičių keliuose, kadangi jos sudaro 75 procentus sukeliamų kamščių keliuose.

Kasmet Indonezija sukuria 187,2 milijono tonų plastiko atliekų, dėl ko yra antra didžiausia vandens telkinių teršėja pasaulyje, nusileidžianti tik Kinijai.

Todėl Surabajos valdžia siekia plastiko atliekas panaudoti naudingai. Anot T. Rismaharini, suvaldyti plastiko atliekų daugėjimą yra miesto valdžios įsipareigojimas jo žmonėms – kadangi plastikas nesuyra šimtus metų.

2015 metais T.Rismaharini buvo pripažinta geriausiu pasaulyje meru – dėl itin energingo savo socialinės, ekonominės ir aplinkosauginės politikos propagavimo antrajame pagal dydį Indonezijos mieste.

Dar metais anksčiau merės pastangų dėka pavyko uždaryti vieną didžiausių pietryčių Azijoje raudonųjų žibintų kvartalą, žinomą „Dolly“ pavadinimu – o o vietoje to rajone buvo įrengta daugybė darželių ir vaikų žaidimo aikštelių. Be to, merė įrengė ne vieną viešąjį parką iki tol nepanaudotose miesto erdvėse, kuriuose galima naudotis nemokamu Wi-Fi ryšiu, bibliotekomis ir sporto įrenginiais.

Negana to, Indonezija jau spėjo išbandyti kelius, nutiestus iš perdirbto plastiko – jie nustiesti Surabajoje, Džakartoje ir Bekasyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.