Ar tikrai smūgis svarbiau nei ūgis?

Ar teko kada krimstis dėl ūgio? Na, moterims tai nėra taip svarbu, kaip vyrams – kadangi vyrai mano, kad būdami aukštesni yra patrauklesni bei turi kitų pranašumų. Bet ar toks mąstymas yra pagrįstas?

 Britų ir lenkų mokslininkai atliko tyrimą, kuris patvirtino teiginį, kad aukšti vyrai iš tiesų yra patrauklesni moterims.<br> 123RF nuotr.
 Britų ir lenkų mokslininkai atliko tyrimą, kuris patvirtino teiginį, kad aukšti vyrai iš tiesų yra patrauklesni moterims.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2019, 8:00 AM

Pasirodo, britų ir lenkų mokslininkai atliko tyrimą, kuris patvirtino aukščiau pateiktą teiginį – aukšti vyrai iš tiesų yra patrauklesni moterims. Anot atlikto tyrimo, kuriame buvo analizuojami 4400 lenkų vyrų duomenys, vaikų turintys vyrai vidutiniškai yra 3 centimetrais aukštesni nei jų niekada taip ir nesusilaukę vyrai.

Tad mokslininkai padarė išvadą, kad ūgis turi didelės reikšmės partnerių atrankoje. Tik tais atvejais, kai yra vyrų trūkumas, moterys renkasi žemesnius vyrus. Šį teiginį mokslininkai pagrindžia duomenimis iš pokario laikotarpio. Kadangi tuo metu buvo vyrų stygius, žemi vyrai dažniau tapdavo tėvais. Prireikė kelių dešimtmečių, kad aukšti vyrai susigrąžintų statistinę lyderystę.

Žinoma, visa tai vyksta pasąmoningame lygmenyje – tačiau yra pakankamai įrodymų, kad ūgis – ypač, kai kalbame apie vyrus, gali iššaukti teigiamas, nors ir pasąmonines reakcijas.

Buvo atlikta pusės iš 500 didžiausių JAV kompanijų apklausa, kurios metu buvo užduodami klausimai apie šių kompanijų vadovus. Visų pirma, daugumai šių kompanijų vadovauja baltaodžiai vyrai – o tai parodo tam tikrą nusistatymą. Tačiau įdomiausia tai, kad beveik visi šių kompanijų vadovai yra aukšti – vidutinis jų ūgis siekia 182 centimetrus, o tai reiškia, kad jie yra vidutiniškai 7,5 centimetro aukštesni už vidutinius amerikiečius.

Dar įdomiau yra tai, kad tik 14,5 procentų amerikiečių vyrų ūgis siekia 182 centimetrus ar daugiau – tačiau minėtų didžiausių JAV kompanijų vadovų tarpe net 58 procentai yra 182 centimetrų ar aukštesnio ūgio. Tuo tarpu vyrų, kurių ūgis viršija 188 centimetrus, JAV yra viso labo 3,9 procento – kai didžiųjų kompanijų tarpe tokio ūgio ar aukštesnų yra net 30 procentų vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.