Ar galėsite atskirti šalto ir karšto vandens garsą?

Ar įmanoma girdėti skirtumą tarp karšto ir šalto vandens? „Condiment Junkie“ kompanija, kuri specializuojasi įvairių garsų reklamoms kūrimu, nusprendė rasti atsakymą į šį klausimą ir taip pagerinti savo vandens garsų kokybę reklamose. Štai šiame vaizdo įraše galite išgirsti skirtingo vandens garsus:

 „Condiment Junkie“ atliko eksperimentą, kurio metu žmonės turėjo atspėti koks vanduo yra pilamas - karštas, ar šaltas?  <br>123RF nuotr. 
 „Condiment Junkie“ atliko eksperimentą, kurio metu žmonės turėjo atspėti koks vanduo yra pilamas - karštas, ar šaltas?  <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2019, 7:50 AM

 „Condiment Junkie“ atliko eksperimentą, kurio metu žmonės turėjo atspėti koks vanduo yra pilamas – karštas, ar šaltas? O rezultatai tikrai nustebino, net 96 proc. tyrimo dalyvių sugebėjo atskirti skirtingo vandens garsus.

Dabar kompanija bando išsiaiškinti kas konkrečiai padeda žmonėms atskirti šiuos garsus. Beje, skirtumas tikrai slypi ne talpoje, iš kurios būna pilamas vanduo, mat talpa buvo identiška tiek pilant šaltą, tiek karštą vandenį.

Mokslininkai jau senai žino, kad šaltas vanduo yra klampesnis nei karštas, kadangi šalto vandens molekulės juda lėčiau. Vandens klampumas lemia tai, kaip jis skamba pilamas. Vienas „Condiment Junkie“ įkūrėjų Scottas Kingas priduria, kad burbuliukai irgi daro įtaką garsui. Jis aiškina, kad karštame skystyje būna daugiau burbuliukų, o toks vanduo skleidžia aukštesnio dažnio garsą. 

Parengta pagal NPR.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.