Unikali patirtis Paryžiuje: apsilankiusiems taip patinka, kad daugelis užsinori taip daryti patys

Luizianoje (JAV) gimęs 78-erių rašytojas ir keliautojas Jimas Haynesas šiuo metu gyvena Paryžiuje. Beveik kiekvieną sekmadienį jis kviečia pas save į svečius papietauti visiškai nepažįstamus žmones. Ir taip jis daro pastaruosius 40 metų.

 J.Haynesas nedalina jokių pakvietimų ir neatrinkinėja žmonių. Pirmieji 60-75 žmonės, kurie jam paskambina, gali tiesiog ateiti pas jį į svečius.<br> Jesper Haynes nuotr.
 J.Haynesas nedalina jokių pakvietimų ir neatrinkinėja žmonių. Pirmieji 60-75 žmonės, kurie jam paskambina, gali tiesiog ateiti pas jį į svečius.<br> Jesper Haynes nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-16 09:41

J.Haynesas nedalina jokių pakvietimų ir neatrinkinėja žmonių. Pirmieji 60-75 žmonės, kurie jam paskambina, gali tiesiog ateiti pas jį į svečius.

Vyras skaičiuoja, kad per 40 metų šia galimybe pasinaudojo daugiau nei 130 000 žmonių iš viso pasaulio. Jis įsimena užsiregistravusių svečių vardus, ir visą sekmadienio vakarą mėgina supažindinti vietinius su turistais, senus žmones su jaunimu ir t. t.

J.Haynesas turi sukūręs savanorių virėjų sistemą – kiekvieną sekmadienį valgį gaminti ateina vienas iš 12 virėjų. Patiekalai kaskart būna skirtingi. Už maistą svečiai palieka pinigų tiek, kiek nori. Rekomenduojama suma – 30 eurų.

Amerikietis sako, kad žmones traukia galimybė susipažinti su kitais žmonėmis. Dažniausiai pirmas 15 minučių žmonės būna nedrąsūs ir tik kukliai žiūri vienas į kitą, tačiau po to jie jau draugiškai šnekučiuojasi ir valgo paruoštą maistą.

Po vizito pas J. Haynesą, vyro pėdomis dažnai užsimano sekti ne vienas lankytojas. Pats vyras lankytojus labai drąsina taip elgtis ir padeda, jei kas paprašo, savo patarimais.

Daugiau apie J. Haynesą ir jo fanų klubą galite rasti internetinėje svetainėje jim-haynes.com

Parengta pagal „New York Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.