Parduodamas namas su kraupia istorija – vaiduokliai pridedami nemokamai

Nedidelis namelis Anglijoje, kuris kažkada buvo viduramžių kalėjimu žmonėms, kaltinamiems raganavimu, dabar yra jaukus namelis – ir ieško naujo savininko.

 Kai kas sako, kad tai yra ir labiausiai apsėstas namas Anglijoje, „Facebook“ paskyroje rašo namą pardavinėjanti nekilnojamo turo agentūra.<br> Ekrano nuotr.
 Kai kas sako, kad tai yra ir labiausiai apsėstas namas Anglijoje, „Facebook“ paskyroje rašo namą pardavinėjanti nekilnojamo turo agentūra.<br> Ekrano nuotr.
 Vanessa Mitchell ir jos parduodamas „Narvas“.<br> CSA nuotr.
 Vanessa Mitchell ir jos parduodamas „Narvas“.<br> CSA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 8:53 AM, atnaujinta Jun 17, 2019, 9:36 AM

Tačiau galimi savininkai privalo būti perspėti: niūri namo, kadaise vadinto „narvu“ (angl. The Cage), istorija kai kuriuos verčia tikėti, kad pastatas yra apsėstas – o kai kas sako, kad tai yra ir labiausiai apsėstas namas Anglijoje, „Facebook“ paskyroje rašo namą pardavinėjanti nekilnojamo turo agentūra.

„Su tokia reputacija, pritraukiančia TV filmavimo komandas iš viso pasaulio, šis unikalus dviejų miegamųjų namas parduodamas kartu su visais jo vaiduokliais“, rašoma pristatyme.

Esekso grafystėje St. Osyth miestelyje esantį namą bando parduoti jo savininkė Vanessa Mitchell – ir pradedant 2008 m., tai jau trečiasis bandymas. Pati savininkė iš namo 2004 m. išsikraustė ir apsigyveno kitur dėl to, kad pamatė „paslaptingas ištiškusio kraujo dėmes“, o taip pat ją „fiziškai buvo užpuolę“ piktavališki vaiduokliai, o tarp jų – ir „šėtoniškai atrodanti ožka“, laikraščiui „The Gazette“ sakė V.Mitchell.

Per 1582 m. St.Osytho raganų teismus raganyste buvo apkaltintos 14 moterų – ir trys iš jų buvo nuteistos mirties bausme, praneša „East Anglian Times“. Teismų metu moterys buvo kalinamos „Narve“. Viena iš kaltinamųjų, vietinė gyduolė Ursula Kemp, buvo nuteista mirti pakariant – tai įamžinta memorialine lentele, pakabinta ant vienos iš buvusio kalėjimo sienų. U.Kemp buvo apkaltinta burtais, kurie lėmė kaimynų naujagimio mirtį.

Eseksas XVI ir XVII a. pasižymėjo bene karščiausiu raganų persekiojimu – penktajame XVII a. dešimtmetyje iš 112 visos Anglijos raganų teismų 82 bylos baigėsi mirties nuosprendžiu būtent šioje grafystėje.

Statybų metu 1921 m. miesto sode buvo atkasti du skeletai – ir teigiama, kad vienas iš jų buvo U.Kemp. Kai kurie kaulai buvo perverti vinimis – kas buvo įprastas prietaras, tariamai neleidžiantis mirusioms „raganoms“ vaidentis gyviesiems.

Šiuo metu už namą prašoma 270 500 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.