Įkvepianti istorija: kaip vyras susigrąžino tai, kas jam priklauso

Vienas vyras iš Ugandos, būdamas 6 metų amžiaus, matė, kaip iš jo tėvo teisinio ginčo metu buvo atimtos žemės. Tuo metu jis negalėjo nieko padaryti, tačiau praėjus 23 metams jis grąžino savo tėvui tai, kas jam priklauso.

Vienas vyras iš Ugandos, būdamas 6 metų amžiaus, matė, kaip iš jo tėvo teisinio ginčo metu buvo atimtos žemės.  <br>123RF nuotr. 
Vienas vyras iš Ugandos, būdamas 6 metų amžiaus, matė, kaip iš jo tėvo teisinio ginčo metu buvo atimtos žemės.  <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2019, 4:07 PM, atnaujinta Aug 28, 2019, 4:12 PM

Jordanas Kinyeras praleido 18 metų mokydamasis mokykloje ir studijuodamas teisę, kol galiausiai ėmėsi savo tėvo bylos. Šiais metais aukščiausiasis teismas priėmė galutinį sprendimą, kuris buvo palankus jo šeimai.

Pats J.Kinyeras sako, kad šeimos žemių praradimas pakeitė jo gyvenimą. Sprendimą būti teisininku jis priėmė kiek vėliau, tačiau tokį jo pasirinkimą įkvėpė augant matomi įvykiai ir jo tėvų nusivylimas pralaimėjus teisme. Visas nesutarimas kilo po to, kai 1996 metais tarp J.Kinyearo tėčio ir jo kaimynų kilo ginčas, jie padavė vyro tėvą į teismą, o pats teisminis procesas truko net du dešimtmečius.

J. Kinyeras sako, kad jo tėvas neturėjo daug pinigų, nes jau buvo išėjęs į pensiją. Vyras sako, kad pralaimėjus teismą jo tėvas nieko negalėjo padaryti, o tokia būsena žmogų dehumanizuoja. Būtent tai labiausiai ir įkvėpė jį tapti teisininku. Tiesa, anot jo, pavėluotas teisingumas, nėra teisingumas. Dabar jo tėvui yra 82 metai ir su atgautomis žemėmis jis nelabai gali ką nors veikti, todėl visus darbus turi perimti jo vaikai.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.