Tailande kaliniai būdavo kankinami itin šlykščiu būdu

Khuk Khi Kai kalėjimas, esantis netoli Laem Sing paplūdimio Tailandae yra liūdnai pagarsėjęs kalėjimas. Jis buvo pastatytas XIX amžiuje, o jo pavadinimas yra verčiamas kaip „paukščių išmatų kalėjimas“. Toks pavadinimas kalėjimui buvo suteiktas ne veltui ir turi savo istoriją.

 Kalėjimas buvo pastatytas XIX amžiuje, o jo pavadinimas yra verčiamas kaip „paukščių išmatų kalėjimas“.
 Kalėjimas buvo pastatytas XIX amžiuje, o jo pavadinimas yra verčiamas kaip „paukščių išmatų kalėjimas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2019, 9:21 AM

Kiekvienos šio kalėjimo pastato kraštinės ilgis siekia 5 metrus, o aukštis – 7 metrus. Jame buvo laikomi Tailando Chantaburi sukilėliai, kurie maištavo prieš prancūzų okupaciją. Kalėjimo sienose yra angos, skirtos ventiliacijai - tačiau jose nėra langų ar kitokių ertmių, kurios leistų komunikuoti su išoriniu pasauliu. Jis pastatytas iš plytų ir sudaro itin griežto kalėjimo įvaizdį.

Jo pavadinimas Khuk Khi Kai kilo iš jo korėto stogo. Kalėjimas neturi kieto ir vientiso stogo, o tik tinklą primenančią dangą. Dėl šios priežasties kaliniai nebuvo apsaugoti nuo išorinių veiksnių. Pavadinimas „paukščių išmatos“ atsirado dėl to, kad kalėjimo stogas buvo naudojamas kaip vištidė – ant jo buvo auginamos vištos, o jų išmatos pro korėtą stogą patekdavo tiesiai į kalėjimo vidų, kur ir būdavo surenkamos. Tai buvo kalinių kankinimo būdas - kadangi šie negalėdavo niekur pabėgti nuo paukščių išmatų ir jų skleidžiamo kvapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.