Nuo saulės atspindžių languose ėmė lydytis automobiliai

Ką blogo gali padaryti stovintis dangoraižis? Sudarkyti kraštovaizdį? Pražudyti į jį atsitrenkiančius paukščius? Na, šis dangoraižis Londone padarė kiek kitokio pobūdžio žalos – išlydė kelis automobilius. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta jam suteikti nuolatinį šešėlį.

 Dėl savo formos „Walkie Talkie“ pravardę turintis 37 aukštų dangoraižis pridarė nemažai žalos.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Dėl savo formos „Walkie Talkie“ pravardę turintis 37 aukštų dangoraižis pridarė nemažai žalos.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-03 07:41

Dėl savo formos „Walkie Talkie“ pravardę turintis 37 aukštų dangoraižis pridarė nemažai žalos, todėl 2014 metais prie pietinės pusės fasado buvo pritvirtinta uždanga – kad statinio langai neatspindėtų Saulės, kurios spinduliai dažniausiai krisdavo ant šalia esančios gatvės.

Frenchurcho gatvės 20 numeriu pažymėtas dangoraižis tapo žinomas 2013 metų rugsėjo mėnesį, kai „Jaguar“ automobilio savininkas pasiskundė, kad pastačius automobilį prie dangoraižio, atrado jį dalinai apsilydžiusį.

Pastatą administruojanti įmonė „Land Securities“ savo pranešime spaudai teigė, kad saulės atspindžio problema atkreipė dėmesį į pastatą dėl visai kitų priežasčių nei turėtų. Tiesa, tai neatbaidė nuomininkų, kurie 18 500 kvadratinių metrų patalpas išgraibstė per kelis mėnesius.

Leidimas reikiamai uždangai sumontuoti buvo gautas nesunkiai, ir tai visiškai neturėjo jokios įtakos pastate įsikūrusiems nuomininkams. Su šios problemos sprendimu susiję kaštai neviršijo pirminių šio pastato statybos kaštų, todėl pastato savininkams taip pat nesukėlė didelių problemų. Viso projekto kaina siekė 200 milijonų svarų sterlingų, o projektą parengė Rafaelis Vinoly.

Šalia esančioje Eastcheapo gatvėje įsikūrę verslininkai piktinosi, kad atsispindinti saulė sugadino jų statinių fasadą: dėl atspindimų Saulės spindulių atsiklijavo ir ant žemės krito plytelės, nusvilo pastato paviršius.

Vietinis kirpėjas sakė, kad tam tikru dienos metu kaitinantys saulės spinduliai įžiebė ugnį ir pradegino nedidelė skylutę jo kirpyklos durų kilimėlyje.

Tiesa, pastato valdytojai „Land Securities“ ir Canary Wharf rajonas sutiko padengti šių verslininkų patirtą žalą bei pastatė didelį laikiną filtrą, kad nebūtų padaryta daugiau žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.