Pamatyti du saulėlydžius tą pačią dieną? Taip, tai yra įmanoma

Štai jums faktas, kuris priblokš: aukščiausias pasaulyje pastatas Burj Khalifa yra toks aukštas, kad pirmiausiai galite pamatyti saulėlydį šio pastato apačioje, tada pakilti liftu į patį viršų ir mėgautis saulėlydžiu antrą kartą tą pačią dieną.

 Teoriškai, dvigubą saulėlydį galite patirti ir visiškai lygiame paplūdimyje.<br> V. Ščiavinsko nuotr.
 Teoriškai, dvigubą saulėlydį galite patirti ir visiškai lygiame paplūdimyje.<br> V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 9:38 AM

Be to, jeigu esate musulmonas ir gyvenate Burj Khalifa viršutiniuose aukštuose, Ramadano metu (kai islamą išpažįstantiems žmonėms dienomis draudžiama valgyti), kol saulė nenusileidžia, privalėsite badauti maždaug trimis minutėmis ilgiau nei žmonės, esantys apačioje.

Žinoma, pamatyti saulėlydį du kartus tą pačią dieną galite nuo kiekvieno aukšto statinio – jeigu tik turite galimybę greitai pakilti į statinio viršų, kai saulė jau pasislepia esant apačioje. Teoriškai, tai galite patirti ir visiškai lygiame paplūdimyje. Pirmiausiai atsigulkite ant žemės ir stebėkite besileidžiančią saulę gulėdami. Kai saulė visiškai pranyks, greitai atsistokite ir galėsite saulėlydžio pabaigą pamatyti antrą kartą.

Kuo aukštesnis statinys ir kuo greičiau galite pakilti į jo viršūnę, tuo ilgiau galėsite pasimėgauti antruoju saulėlydžiu. Taip yra todėl, kad Žemės planeta yra apvali, o žiūrint statmenai iš aukšto į jos lenktumą, galima pamatyti toliau už horizonto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.