Kodėl automobiliuose kabinami pūkuoti lošimų kauliukai?

Žmonės mėgsta puošti savo automobilius puošti – tokiu būdu jei tampa individualesniais, išskirtiniais. O automobiliai puošiami įvairiais būdais – lipdukais ant buferių ar galinių langų, kokiais nors pakabučiais ant salone esančio galinio vaizdo veidrodėlio ir kita.

Lošimo kauliukų kabinimo automobilyje tradicijos populiarumas išblėso.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Lošimo kauliukų kabinimo automobilyje tradicijos populiarumas išblėso.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 8:24 AM

Vienas populiariausių automobilių puošybos būdų yra pūkuoti lošimų kauliukai. Ir nors tiksli šios puošmens kilmė nėra žinoma, egzistuoja viena labai gera teorija.

Antrojo pasaulinio karo metu pilotai su savimi į kabiną pasiimdavo sėkmę nešančius niekučius. Lošimo atributai – tokie kaip kauliukai, kortos ar monetos – yra populiarūs laimę nešantys talismanai: jeigu jie gali atnešti sėkmę prie lošimų stalo, tada gali atnešti sėkmę ir skrendant pavojingoje misijoje.

Po to kai antrojo pasaulinio karo pilotai grįžo namo pas savo šeimas, bet tradicija pasiimti sėkmę nešančius talismanus persikėlė iš lėktuvų į automobilius, o jei konkrečiau – ant salono galinio vaizdo veidrodėlio. Tai buvo itin populiaru po karo ir šis paprotysnetruko paplisti.

Nors pūkuotų lošimo kauliukų kabinimo tradicijos populiarumas išblėso, vis dar yra žmonių, kurie mėgaujasi kičiniu šių dekoracijų aspektu. Šiandien pūkuoti lošimų kauliukai pardavinėjami įvairiausių spalvų, ir yra smagus būdas pagyvinti automobilio interjerą.

Tiesa, nors pūkuoti lošimų kauliukai bei kiti ant salono galinio vaizdo veidrodėlio kabinami atributai yra smagūs, jie taip pat gali užstoti vaizdą. Šie talismanai gali kliudyti matyti pilną vaizdą per priekinį automobilio stiklą ir taip sukelti autoįvykį. Tad rekomenduojama, kad tokie talismanai būtų itin nedideli ir neužstotų reikšmingos priekinio stiklo dalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.