Nuolatos „Facebook“ giriatės apie savo fizinį aktyvumą? Turime jums blogų žinių

Pripažinkite, juk turite ne vieną draugą ar draugę, kuris ar kuri „Facebooke“ ar kituose socialiniuose tinkluose nuolat publikuoja nuotraukas iš sporto salės. O galbūt taip darote ir jūs pats ar pati?

 Pripažinkite, juk turite ne vieną draugą ar draugę, kuris ar kuri „Facebooke“ ar kituose socialiniuose tinkluose nuolat publikuoja nuotraukas iš sporto salės. O galbūt taip darote ir jūs pats ar pati?<br> 123rf nuotr.
 Pripažinkite, juk turite ne vieną draugą ar draugę, kuris ar kuri „Facebooke“ ar kituose socialiniuose tinkluose nuolat publikuoja nuotraukas iš sporto salės. O galbūt taip darote ir jūs pats ar pati?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2020, 8:40 AM, atnaujinta Jul 10, 2020, 1:08 PM

Mokslininkai iš Londono Brunelio universiteto atliko tyrimą, kad išsiaiškintų, kodėl tiek daug žmonių dalinasi savo fizinio aktyvumo įrodymais ar rezultatais socialiniuose tinkluose. Ir gauti rezultatai nebuvo džiuginantys.

Žmonės, kurie dažnai skelbiasi apie savo fizinį aktyvumą sporto salėje (arba apie savo nubėgtą atstumą) yra narcizai. Anot mokslininkų, pirminis jų tikslas yra pasigirti apie tai, kiek daug laiko jie investuoja į savo išvaizdą. Be to, kaip paaiškėjo, tokie pranešimai sulaukia daugiau patiktukų nei kitokio pobūdžio įrašai socialiniuose tinkluose.

Tyrimo autoriai rašo, kad narcizai dažniau skelbia apie savo pasiekimus, o tokį jų elgesį motyvuoja dėmesio ir pripažinimo poreikis iš „Facebook“ bendruomenės. Tačiau didelis patiktukų skaičius dar nereiškia, kad visiems patinka įrašai, kuriuose kiti tik giriasi.

Dr. Tara Marshal pasakoja, kad nors jų tyrimo rezultatai rodo, jog narcizų pagyros jiems atsiperka – kadangi po skelbimais jie sulaukia daugiau patiktukų ir komentarų – gali būti, kad jų „Facebook“ draugai mandagiai siūlo paramą, tuo pačiu paslapčia nekęsdami tokių egoistiškų pasirodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.