16 metų trukusi serijinės žudikės byla baigėsi visiškai netikėtai Policijai teko susigėsti

1993 metais Idar-Obersteino mieste Vokietijoje savo namuose rasta negyva 62 metų moteris – pasmaugta viela, paimta iš netoli aukos kūno surastos gėlių puokštės.

 Per aštuonerių metų laikotarpį nežinomos moters DNR pradėjo atsirasti visur.<br> 123rf iliustr.
 Per aštuonerių metų laikotarpį nežinomos moters DNR pradėjo atsirasti visur.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2021, 6:02 PM, atnaujinta Feb 3, 2021, 10:36 AM

Niekas negalėjo pasakyti, kas galėjo nutikti Lieselottei Schlenger. Jokių liudininkų, įtariamųjų, įtartinos veiklos požymių nebuvo (išskyrus tai, kad ji, buvo pasmaugta vielos gabalu). Tačiau ant arbatos puodelio netoli L.Schlenger kūno policija rado DNR pėdsaką – vienintelį įkaltį nusikaltimo vietoje.

Byla buvo įšaldyta – atsižvelgiant į tai, kad vienintelis pėdsakas buvo nežinomos moters DNR.

Po aštuonerių metų, 2001 m. kovo 21 d., 61 metų vyras buvo rastas negyvas savo virtuvėje kitame Vokietijos mieste, Freiburge. Auka ir vėl buvo pasmaugta – ir šį kartą taip pat buvo surasta moters DNR, dabar – ant virtuvės stalčiaus. Panašūs žudymo metodai ir tiksli DNR atitiktis leido policijai manyti, kad jie aptiko serijinio žudiko pėdsakus.

Ir tada, per aštuonerių metų laikotarpį nuo šių įvykių, nežinomos moters DNR pradėjo atsirasti visur.

Praėjus penkiems mėnesiams po antrosios žmogžudystės, mįslingasis DNR pėdsakas pasirodė ant išmesto švirkšto su heroino pėdsakais – ant pastarojo Gerolšteino miesto žaidimų aikštelėje netyčia užlipo septynmetis berniukas. Dar po kelių savaičių pėdsakas buvo aptiktas ant numesto sausainio namelyje ant ratų prie Bad Kreuznacho miestelio, į kurį buvo įsilaužta – vaizdas buvo toks, tarsi žudikė specialiai palieka savo vizitines korteles.

Dar kartą toks pats DNR pėdsakas buvo rastas po įsilaužimo į biurą Dietzenbache, apleistame pavogtame automobilyje Heilbrone ir ant dviejų alaus butelių bei taurės vyno Karlsrūhės bare.

Vienas ypač keistas atvejis nutiko 2005 m. gegužės 6 d.: vyras 7,65 kalibro pistoletu nušovė savo brolį. Paslaptingosios moters DNR buvo rasta ant vienos kulkos.

Per akivaizdžią nusikaltėlišką karjerą moters DNR pėdsakai buvo aptikti 40-yje nusikaltimo vietų Austrijoje, Vokietijos pietuose ir Prancūzijoje – įskaitant apiplėšimus, ginkluotus apiplėšimus ir žmogžudystes. Keista buvo tai, kad šiose nusikaltimų vietose policija rado ir kitų DNR pėdsakų – akivaizdu, nusikaltėlės bendrininkų, – tačiau jie niekada nepasikartojo. Atrodė, paslaptingoji nusikaltėlė niekada nedirba su tuo pačiu bendrininku antrą kartą.

Ir niekas niekada neišsiplepėjo.

Paslaptingoji moteris buvo praminta „moterimi be veido“ – tačiau po vienos policijos pareigūnės mirties ją perkrikštijo „Heilbrono fantomu“. 22 metų Heilbrono miestelio pareigūnė Michèle Kiesewetter su kolega priešpiečiavo patrulių automobilyje, kai staiga į galinę automobilio dalį, ant galinės sėdynės, įsiveržė du užpuolikai – ir iš nugaros šovė į policininkus. Policininkė žuvo, o jos partneris buvo sužalotas.

„Fantomo“ DNR buvo rasta ant galinės automobilio sėdynės ir priekinio skydelio. Neapsikentusi, policija skyrė 300 000 eurų atlygį už bet kokią informaciją apie paslaptingosios žudikės buvimo vietą. Vis dėlto užduotis buvo nelengva – nes kai kurie liudininkai įtariamąją apibūdino kaip moterį, bet kiti – kaip vyrą.

Bet 2009 m., gavus naujų duomenų, byla pagaliau buvo galutinai baigta. Ir pabaiga buvo gėdinga – pasirodo, garsiausio serijinio žudiko ar žudikės Vokietijos istorijoje – manoma, kad jis ar ji buvo atsakinga už šešias žmogžudystes – išvis nebuvo.

Prancūzijos policija 2009 m. aptiko sudegusį vyro kūną, kuris, kaip manoma, priklausė prieglaudos gyventojui, dingusiam 2002 m. Prašydamas leidimo lankytis prieglaudoje, vyras pateikė pirštų atspaudus, ir pagal juos policija pabandė patvirtinti jo tapatybę. Tik – štai ir dar kartą jie aptiko fantomiškąjį DNR.

„Akivaizdu, kad tai buvo neįmanomas variantas – nes prieglobsčio prašytojas buvo vyras, o „fantomo“ DNR priklausė moteriai“, – 2009 m. „Spiegel Online“ sakė Sarbriukeno prokuratūros atstovas.

Ir tikrai – atlikus DNR tyrimą dar kartą, „fantomo“ DNR antrą kartą nebuvo aptiktas.

Vyro mirtis atvedė ir prie bylos pabaigos: pasirodo, nebuvo jokios serijinės žudikės, o DNR pėdsakai atvedė prie moters, dirbančios pakavimo centre, kuris specializuojasi medicininių reikmenų srityje. Taigi, visą serijinio žudiko istoriją nulėmė DNR užteršimas.

16 metų policija sekė serijinį žudiką ir skyrė didžiulį finansinį atlygį – o galiausiai sužinojo, jog jie sekė paskui savo pačių paliekamus užterštus pėdsakus.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.