Miestas, kurio gyventojai tualeto vandenį turėjo nuleisti nurodytu laiku

2012 metais dauguma antrojo pagal dydį Zimbabvės miesto Bulavajaus gyventojų vienu metu nuleido savo tualetų vandenį – siekiant užkirsti kelią kanalizacijos vamzdžių užsikimšimui.

Dauguma Zimbabvės miesto Bulavajaus gyventojų vienu metu nuleido savo tualetų vandenį – siekiant užkirsti kelią kanalizacijos vamzdžių užsikimšimui.<br> 123rf nuotr.
Dauguma Zimbabvės miesto Bulavajaus gyventojų vienu metu nuleido savo tualetų vandenį – siekiant užkirsti kelią kanalizacijos vamzdžių užsikimšimui.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 11:00 AM

Bulavajo meras Thaba Moyo teigė, kad „didysis nuleidimas“ leis išlaikyti kanalizacijos vamzdžius drėgnus, dėl ko jie neužsikimštų. Didelės sausros bei prasta vamzdynų priežiūra lemdavo, kad Bulavajo gyventojai dažnai netekdavo vandens iki 3 dienų iš eilės.

Savivaldybės tarybos nariai lankė miesto gyventojus ir perspėjo, kad jeigu jie nedalyvaus sinchronizuotame vandens nuleidime, jiems grės baudos. T.Moyo sakė, kad dėl vandens trūkumo kanalizacijos vamzdžiuose šie ėmė trūkinėti.

Manoma, kad didžioji dalis miesto, kuriame gyvena 1 milijonas gyventojų, dalis vis dėlto dalyvavo sinchronizuotame tualeto vandens nuleidime.

Vėliau sinchronizuotus nuleidimus buvo planuojama rengti dažniau – pirmadieniais ir ketvirtadieniais tuo pačiu laiku, tai yra pusę aštuonių vakaro. Žinoma, gyventojai galėjo nuleisti savo tualetų vandenį ne tik du kartus per savaitę.

Bulavajo mieste tualetus su vandens nuleidimo funkcija turi dauguma gyventojų – priešingai nei kitose Afrikos žemyno šalyse. Tačiau dėl vandens trūkumo gyventojai neretai naudoja vandens kibirus.

Žinoma, tokia iniciatyva sulaukė nevienareikšmiškos reakcijos. Vietos gyventojas Petro Ncube sakė, kad jų valdininkai yra pasityčiojimas- nes vietoje tokių akcijų jie turėtų ieškoti pinigų naujiems kanalizacijos vamzdžiams įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.