Ar įmanoma išprakaituoti toksinus?

Turbūt žinojote, kad mūsų kūnas turi savąją oro kondicionavimo sistemą, kuri įsijungia, kai pasidaro pernelyg karšta. Ši oro kondicionavimo sistema – prakaitavimas. Jūsų organizmas išskiria vandenį ant odos, kuris ima garuoti, kad sumažintų kūno temperatūrą iki normalios, daugmaž 37 laipsnių pagal Celsijų.

 Verčiant organizmą prakaituoti, ir tam naudojant karštį ar sunkią fizinę veiklą, inkstai ima saugoti vandenį – o kartu su juo sulaikyti organizme esančius toksinus.<br> 123rf nuotr.
 Verčiant organizmą prakaituoti, ir tam naudojant karštį ar sunkią fizinę veiklą, inkstai ima saugoti vandenį – o kartu su juo sulaikyti organizme esančius toksinus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 8:21 AM

Arkanzaso medicinos mokslų universiteto šeimos medicinos gydytojas Dr. Charlesas Smithas sako, kad 99proc. prakaito sudaro vanduo, taip pat nedidelis kiekis druskos, baltymų, angliavandenių ir karbamido. Taigi prakaite toksinų iš jūsų organizmo nėra, o teiginys, kad prakaitavimas gali išvalyti kūną nuo toksinų, yra mitas.

Dr. C.Smithas sako, kad išprakaituoti toksinų iš organizmo neįmanoma, kad ir kaip to norėtųsi ar kaip patraukliai tokia idėja skambėtų. Toksinus – tokius kaip gyvsidabrį, alkoholį ar narkotikus – pašalina žmogaus kepenys, žarnynas ar inkstai.

Kai kurie, norėdami detoksikuotis, naudoja pirtis ar saunas. Kai kurios amerikiečių čiabuvių kultūros iki pat šiol naudoja palapines-saunas, kaip labai svarbias apsivalymo ceremonijas. Tačiau dr. C.Smithas perspėja, kad tai gali kelti pavojų sveikatai ar net sukelti mirtį.

Jis sako, kad verčiant organizmą prakaituoti, ir tam naudojant karštį ar sunkią fizinę veiklą, inkstai ima saugoti vandenį – o kartu su juo sulaikyti organizme esančius toksinus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.