Pasiekė gyvenimo tikslą: su milijardieriumi į kosmosą pakils 82 metų amžiaus aviatorė

„Amazon“ įkūrėjo milijardieriaus Jeffo Bezoso kosmoso tyrimų kompanija „Blue Origin“ nutarė, kad pirmuoju įmonės komerciniu skrydžiu į kosmosą šių metų liepos 20 d. pakils 82 metų amžiaus aviatorė Wally Funk, skelbia UPI.

J.Bezosas.<br>Scanpix nuotr.
J.Bezosas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 12:12 PM

W. Funk buvo viena iš 13-os moterų, kurios tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir vyrai praėjusio amžiaus 7-ajame dešimtmetyje dalyvavo astronaučių ruošimo programoje „Merkurijaus tryliktukas“. Tiesa, į kosmosą jos taip niekada ir nepakilo.

W. Funk per savo kaip aviatorės karjerą ore praleido daugiau nei 19 tūkst. valandų ir tapo pirmąja moterimi inspektore JAV Federalinės aviacijos administracijoje.

Pasak „Blue Origin“, ši lakūnė kartą juslių slopinimo (plūduriavimo) kapsulėje praleido net 10 valandų ir 35 minutes, sulaužydama astronauto Johno Glenno pasiektą rekordą.

J. Bezosas su broliu Marku užims kitas dvi vietas „New Shepard“ kapsulėje, kuri vėliau šį mėnesį bus paleista iš Vakarų Teksaso.

Ketvirtasis keleivis, kurio tapatybė iki šiol lieka neatskleista, už paskutinę vietą kapsulėje sumokėjo daugiau nei 29 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.